După un weekend însorit, vremea se schimbă radical. Temperaturile scad cu 10 grade

Ultima actualizare: 09-03-2019 11:24

Sâmbătă, rămânem cu vremea neobişnuit de caldă, însă temperaturile mai scad puţin. Ploile apar în multe zone; vântul prinde putere, iar maximele vor fi de la 10, la 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

Cum va arată vremea în fiecare regiune a ţării:

În Dobrogea şi cu Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare, se porneşte vântul şi e posibil să picure trecător. Vineri s-au atins 25 - 26 de grade, sâmbătă maximele se opresc pe la 20 de grade, dar chiar şi aşa va fi mult mai cald decât în mod normal.

Și mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme caldă pentru data din calendar, deşi temperaturile nu mai urcă la fel de mult ca vineri. Se adună norii, vântul devine tot mai insistent şi pot să apară câteva reprize de ploaie.

În jumătatea nordică a Moldovei va fi cam înnorat, o să plouă din când în când şi vântul va agita atmosfera. Temperaturile scad şi aici, dar se menţin peste valorile normale. Vineri s-au înregistrat în jur de 22 de grade; sâmbătă vom avea 15 - 16 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme mai neplăcută, cu înnorări, câteva ploi şi temperaturi înuşoară scădere. Apare trecător şi soarele, iar maximele se opresc pe la 13 -14 grade; şi acestea sunt valori mai ridicate decât ar fi normal.

Se mai răcoreşte şi în ţinuturile vestice, dar încă avem temperaturi peste mediile perioadei, care ajung la 15 - 16 grade. Atmosferă va fi cam mohorâtă, cu ploi sporadice şi vântul destul de activ.

Vremea se păstrează caldă şi în zona Transilvaniei, dar ploile ajung şi aici. Prin vestul provinciei se ating 14 - 15 grade; vântul prinde putere, iar pe crestele Carpaţilor va sufla cu peste 70 Km/h.

În Oltenia cerul se umple de nori şi o să plouă puţin.Se intensifică şi vântul, iar temperaturile scad faţă de vineri, dar avem în continuare vreme neobişnuit de caldă pentru dată din calendar.

Şi în ţinuturile sudice apar câţiva nori de ploaie, dar în ansamblu avem vreme bună şi temperaturile mult mai ridicate decât ar fi normal. Vineri, s-au atins 23 - 24 de grade; sâmbătă vom avea până la 21 de grade în Lunca Dunării şi un vânt tot mai insistent.

BUCUREȘTI

Sâmbătă avem tot vreme caldă pentru luna martie; destul de mult soare, dar se porneşte vântul şi poate atinge 45 km/h. Presiunea atmosferică scade, iar maximă ajunge la 19 - 20 de grade. Duminică rămânem cu atmosfera agreabilă, norii apar sporadic şi vântul va mai avea unele răbufniri.

Nivelul presiunii atmosferice continua să scadă. Luni apar ceva schimbări, dar temperaturile se menţin la valori de aprilie. Norii se adună treptat, iar pe seară şi în noaptrea de luni spre marţi o să plouă.

Marţi se răceşte rapid, maximă scade cu vreo zece grade şi coboară sub nivelul perioadei. Dimineaţa sunt condiţii de ploaie; mai târziu se înseninează, iar în noaptea următoare o să avem în jur de 0 grade.

LA MUNTE

La munte, ziua de sâmbătă ne-aduce temperaturi în scădere, dar avem tot vreme caldă pentru acest moment al anului. Vin şi ceva ploi, iar pe creste aşteptam lapoviţă, ninsoare şi vânt ce poate depăşi 90 km/h. Duminică norii se înmulţesc, vântul rămâne activ, iar după-amiaza şi în noaptea următoare apar alte ploi, unele chiar în aversă. În masivele nordice o să plouă destl de mult.

Luni se face mai frig, vântul continua să sufle cu putere, iar temperaturile ajung la normal. Din sud-vest pătrunde un nou val de precipitaţii, în general lapoviţă, dar la mare altitudine va ninge. Marţi, temperaturile continuă să scadă; prin masivele sudice vin ceva ninsori slabe; dar în restul zonei montane se arată soarele. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO