Cum va fi vremea. Temperaturile scad în vest, nord și centru

Ultima actualizare: 13-03-2020 11:00

Astăzi, temperaturile încep să scadă în vest, nord și centru, unde apar aversele după prânz. În sud și est rămânem cu vremea caldă și frumoasă, deocamdată. Maximele vor fi de la 11 la 23...24 de grade.

 

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem cum va arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Soare și atmosferă plăcută, pe aici, deși dimineață mai sunt condiții de ceață. Va fi mai cald că ieri, când s-au atins 20 de grade în Lunca Dunării.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se mai încălzește puțin astăzi. Ceața poate apărea pentru câteva ore, iar la noapte se ating și 9 grade, valori de luna mai.

Situația se schimbă, însă, în nordul Moldovei și în Bucovina, pe unde se mai răcorește și încep să apară norii. După prânz vin și aversele și, local, pot fi consistente.

Vremea se mai răcorește și în nordul Transilvaniei și prin Maramureș. Norii se înmulțesc și în a doua parte a zilei sosesc și ploile. Maximele pierd vreo trei, patru grade, însă la nivelul minimelor, scăderea este mai consistentă.

În vestul țării, așteptăm instabilitate și ploi după prânz. Soarele va apărea sporadic și temperaturile scad destul de mult. Ieri au fost și 22 de grade. La noapte se ating doar 2...3 grade.

Și în Transilvania se strică vremea, deși pe aici vedem soarele câteva ore, dimineață. Ploile apar local, temperaturile rămân destul de mari în sudul provinciei, iar pe timpul nopții, se atig valori în jur de zero grade.

În Oltenia, vremea se menține frumoasă și neobișnuit de caldă. Temperaturile ating, din nou, 22 de grade și noaptea va fi destul de plăcută.

Soare și vreme foarte plăcută prindem și prin sudul țării. Se face mai cald decât ieri, când s-au atins 20...21 de grade. Aici va fi cel mai cald din tară, 23...24 de grade, însă la noapte s-ar putea să plouă.

Vremea în București

 

 

Și în București avem timp frumos și temperaturi de luna mai. Acum sunt 7 grade în centru, iar maxima poate depăși 23 de grade.

Vremea la munte

 

 

Și la munte prindem vreme frumoasă și neobișnuit de caldă. Doar prin masivele vestice se anunță câțiva stropi. Vântul va sufla cu putere la mare altitudine: în zona Apusenilor și în Carpații Orientali va depăși viteze de 80 km/h.

Vremea în următoarele zile

 

Astăzi, temperaturile încep să scadă în vest, nord și centru, unde după prânz vin și ploile. În rest, avem tot vreme frumoasă și mult mai caldă decât ar fi normal, cu maxime de 23...24 de grade.

Mâine se răcește și doar în ținuturile sudice mai găsim temperaturi peste limitele normale. Vom avea atmosferă schimbătoare, câțiva stropi sau condiții de lapoviță prin nord și centru. Pe seară și mâine-noapte o să plouă în sud și sud-vest.

Duminică se face și mai frig, îndeosebi în sud și în est, așa că trecem la vreme rece pentru acest moment al anului. Dimineața poate să apară un pic de lapoviță în sud și sud-vest și ceva fulguieli pe la munte. În rest, se arată soarele. Noaptea va fi ger în depresiuni.

Luni prindem vreme frumoasă, cer senin și câțiva nori prin nordul și nord-estul țării. Temperaturile rămân însă modeste.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO