Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunțate temperaturi caniculare

14-06-2019 08:24

Vineri, căldura se intensifică; pe la câmpie atmosfera devine înăbuşitoare, iar prin nord-vestul şi sud-estul ţării se ating 35 de grade, la umbră. Nu scăpăm de ploi, acestea apar mai pe seară, în special la deal şi la munte.

Vreme foarte caldă avem şi sâmbătă, cu disconfort termic accentuat în zonele joase şi caniculă prin nord-vest. Spre seară vin câteva averse la deal, la munte, în sud-estul ţării şi sporadic în celelalte zone.s

Și duminică avem o zi fierbinte. Aerul devine greu de respirat după prânz, iar mai târziu apar alte ploi zgomotoase la deal, la munte, poate şi prin sudul ţării.

Luni, temperaturile se opresc sub pragul caniculei, însă în majoritatea zonelor rămânem cu vremea călduroasă şi disconfortul termic. În a doua parte a zilei se-aduna norii şi vor aduce averse locale în vestul şi în sudul ţării.

Vremea in fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăganul avem soare în prima parte a zilei, dar pe înserat e posibil să vină câteva reprize de ploaie. Se face din nou foarte cald: maximele depăşesc 30 de grade apoape peste tot şi aerul devine greu de respirat.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se încălzeşte foarte tare iar după prânz creşte disconfortul termic. Mai târziu se-adună norii şi vor aduce câteva averse, cu tunete, fulgere, poate şi grindină.

Căldură mare găsim şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Pe la amiază, maximele depăşesc 30 de grade, la umbră şi disconfortul termic va fi foarte mare şi aici. În zonele mai înalte, către seară apar ceva condiţii de averse.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, temperaturile cresc de la o oră la alta şi după prânz se pot atinge 35 de grade, la umbră. Nu prea zărim norii şi atmosfera devine sufocantă.

Şi în ţinuturile vestice, arşiţa va fi greu de îndurat. Soarele va străluci cu putere, maximele vor ajunge la 34...35 de grade şi, pe la amiază aerul va fi aproape irespirabil.

În Transilvania se face mai cald decât joi. Chiar şi în depresiuni se ating 30 de grade, iar prin vestul provinciei vor fi 32...33 de grade. Ploile apar în a doua parte a zilei, în regiunile de munte şi pot fi destul de consistente.

Căldura se amplifică şi în zona Olteniei, iar pe la amiază indicele de confort termic depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi. În zonele mai înalte, spre seară s-ar putea să vină câteva reprize de ploaie.

Şi în ţinuturile sudice avem o amiază călduroasă, cu stres termic accentuat şi condiţii de averse în regiunile deluroase.

BUCUREȘTI

În Bucureşti ne-aşteaptă alte zile fierbinţi. Vineri, zăpuşeala creşte după prânz, când se ating în jur de 34 de grade, la umbră. Mai târziu se înnorează şi e posibil să plouă.

Foarte cald va fi şi sâmbătă. Disconfortul termic se menţine ridicat, iar spre seară vor fi condiţii de averse.

Căldură mare avem şi duminică, atmosfera sufocantă şi poate câteva reprize de ploaie, la apropierea serii.

Şi luni se anunţă o amiază călduroasă, cu stres termic accentuat. În a doua parte a zilei, se întorc norii de ploaie.

Vremea la munte

La munte găsim vreme caldă, cu cer curat dimineaţa şi câteva serii de averse mai târziu.

Sâmbătă, temperaturile se menţin ridicate, iar spre seară vin alte ploi locale, destul de zgomotoase şi s-ar putea să cadă grindină.

La fel va fi şi duminică: soare în prima parte a zilei şi mai multe reprize de ploaie, la apropierea serii.

Şi luni o să plouă, tot către seară, în Carpaţii Occidentali şi în Meridionali. În rest găsim soare şi vreme caldă.

Vremea pe litoral

Pe litoral va fi neobişnuit de cald. Vineri vom avea atmosferă schimbătoare, condiţii de averse şi un vânt cam insistent.

Şi sâmbătă se înnorează din când în când şi e posibil să plouă, iar vântul mai are unele porniri.

Duminică, norii se risipesc şi o să avem vreme călduroasă, cu până la 32 de grade pe plajă şi disconfort termic ridicat.

Luni: tot atmosfera însorită, temperaturi ridicate şi multă zăpuşeală. Apa mării va avea în jur de 25 de grade.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO