Vremea, 24 decembrie. Vineri se încălzește, dar apar precipitații în multe zone, iar pe crestele montane mai vin ceva ninsori și o să fie viscol.

Vreme mai bună găsim în sudul țării. Vântul se intensifică aproape peste tot, iar maximele pleacă de la zero grade în depresiuni și ajung la 12 grade în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și în Bărăgan avem o zi cam mohorâtă. Vântul prinde putere și atinge viteze de 45...50 km/h, iar temperaturile, în creștere față de joi, ajung pe la 7 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei atmosfera se menține închisă și o să ningă puțin dimineață, apoi o să fie lapoviță sau ploaie. Se mai încălzește și aici. Joi au fost cel mult zero grade, vineri se ating în jur de 3 grade, dar vântul se intensifică pe parcursul zilei.

În nordul Moldovei și în Bucovina găsim vreme destul de neplăcută, precipitații frecvente și vânt intens. Se încălzește, iar ninsorile se transformă, treptat, în lapoviță și ploaie. Temperaturile urcă până la 5 grade în zona Piatra Neamț.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș o să mai ningă, îndeosebi în prima parte a zilei, dar pe seară și noaptea vor predomina ploile. Încălzirea vremii se simte și aici. Joi am avut temperaturi negative, vineri maximele ajung pe la 4 grade, iar noaptea vor fi 2...3 grade în zona.

În vestul țării temperaturile cresc simțitor, iar în Banat se ating chiar și 10 grade. Cerul rămâne acoperit de nori, apar și câteva ploi slabe, iar vântul devine mai insistent.

În Transilvania avem o dimineață foarte rece, cu ger în depresiuni. Pe timpul zilei se încălzește, iar temperaturile ajung la 5...6 grade în vestul provinciei. O să mai ningă în primele ore, apoi o să cadă lapoviță sau o să plouă, iar în zona montană înalta vor fi ninsori viscolite.

În Oltenia se face mult mai cald decât ar fi normal la această dată și temperaturile urcă până la 12 grade în sudul privinciei. Se arată și soarele printre nori, iar vântul devine activ și aici.

Încălzirea vremii se simte și în ținuturile sudice, pe unde joi am avut cel mult 2 grade. Vineri, temperaturile ajung pe la 8 grade în Lunca Dunării, mai apar ceva înnorări, iar spre seară se pornește vântul.

București
 

Vremea se încălzește și în zona Capitalei. O să avem atmosferă schimbătoare, câteva momente însorite și un vânt tot mai insistent. Seara și noaptea vor fi rafale de 40...50 km/h. Maxima ajunge pe la 6 grade, iar minima va fi în jur de 2 grade.

La munte


Temperaturile cresc și la munte. La altitudini mari continuă ninsorile, iar vântul suflă cu peste 80...100 km/h și asta înseamnă viscol și vizibilitate redusă. În rest o să fie lapoviță și se poate forma polei. Cantitățile de apă ar putea depăși 20...30 litri pe metru patrat.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București


Sâmbătă se face mult mai cald decât ar fi normal în acest moment al anului. După prânz se ating temperaturi de primăvară, 11...12 grade, iar norii se mai adună din când în când.

Vreme caldă avem și duminică, deși temperaturile scad și maxima se oprește pe la 8 grade. Cerul va fi înnorat toată ziua și s-ar putea să picure trecător sau să fie burniță.

Luni rămânem cu atmosferă închisă și o să plouă slab, trecător. Va fi în continuare cald pentru final de decembrie și se vor înregistra 8 grade pe la amiază și 2...3 grade în noaptea următoare.

La munte


Sâmbătă continuă să se încălzească și vin alte precipitații. Vor fi ploi, lapoviță, dar și ninsori în zona înaltă din Carpații Orientali.

Duminică ne așteaptă încă o zi mohorâtă și caldă. O să plouă în majoritatea masivelor, pe creste mai apar ceva ninsori, iar vântul suflă mai tare în Carpații Meridionali.

Luni rămânem cu temperaturile ridicate. Continuă să plouă, iar în zonele montane înalte vor fi mai mult ninsori și lapoviță și s-ar putea să se formeze polei.