Coadă la vulcanizări, după prima zăpadă. Drumarii au ieșit la deszăpezire

30-11-2020 12:53


Cu o punctualitate remarcabilă, iarna s-a instalat deja în unele zone şi chiar este cod galben de ninsori şi vânt puternic în 8 judeţe din sud-estul ţării!

Pe alocuri s-au aşternut deja 5 cm de zăpadă. Drumarii au ieşit la deszăpezire încă de duminică noapte, iar şoferii prinşi nepregătiţi sunt încolonaţi şi acum la service-urile auto ca să-şi schimbe cauciucurile de vară.

Potrivit Adminsitratiei Naționale de meteorologie, zonele cele mai afectate sunt Muntenia şi Dobrogea iar de la noapte, ninsorile se restrâng către zona litoralului, pe unde şi vântul va începe să bată mai tare, viscolind zăpada depusă cu viteze de 45 de km pe oră.

De marți nu mai vorbim de ninsori, însă vremea rămâne rece până la mijlocul săptămânii cu temperaturi de 2, 3 grade pe timpul zilei şi minus 10 grade noaptea.

În aceste condiţii primăriile s-au mobilizat şi au pregătit utilaje de deszăpezire, în Capitală vor acţiona peste 600 de utilaje şi pot fi împrăştiate peste 24 de tone de material antiderapant.

Repezentanții direcţiilor de asistenţă socială vor avea grijă şi de oamenii fără adăpost, le vor împărţi hrană, ceai şi haine groase. Dacă vedeţi pe stradă astfel de persoane care au nevoie de ajutor, puteţi suna la numărul de telefon 0219524, ca să fie duse la un adăpost.

Iar pentru şoferi, aveţi grijă să nu plecaţi la drum fără cauciucuri de iarnă, amenzile în cazul în care sunteţi prinşi de poliţie pe un drum îngheţat, pleacă de la 1300 de lei şi pot ajunge la 2900 de lei, în plus vi se va ridica certificatul de înmatriculare şi nu o să puteţi să mai plecaţi cu maşina de acolo, va trebui să chemaţi o platformă care să vă ducă într-un service ca să schimbaţi anvelopele.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO