Ceață și vânt în mai multe regiuni ale țării. Zonele în care putea să și ningă


Ultimul update: Luni 13 Ianuarie 2020 10:50
Data publicarii: Luni 13 Ianuarie 2020 10:29
Categorie: Vremea

Luni, ceața va fi persistentă, mai ales în zonele joase din vest şi centru pe unde o să fie şi puţină burniţă sau fulguieli trecătoare.

Luni, ceața va fi persistentă, mai ales în zonele joase din vest şi centru pe unde o să fie şi puţină burniţă sau fulguieli trecătoare. În schimb, în zonele de deal şi de munte, se anunţă soare şi atmosferă plăcută, iar temperaturile vor depăşi normalul perioadei. Vântul va fi activ, iar maximele se vor încadra între minus 2 grade în depresiuni şi 10 grade în regiunile deluroase din sudul ţării.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme plăcută, cu soare, câţiva nori de decor şi temperaturi ridicate pentru dată din calendar.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei aşteptam soare şi atmosferă plăcută după prânz însă acum dimineaţa apare ceața. Maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate duminică.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă ceaţă în primele ore ale zilei, însă mai târziu se înseninează şi se încălzeşte uşor.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, aşteptăm mulţi nori şi ceaţă, care poate să fie mai persistentă. Izolat e posibil să burniţeze sau să fulguiască puţin. Mai cresc uşor termperaturile şi se vor atinge cel mult 4 grade Celsius.

În ţinuturile vestice, găsim nori de joasă altitudine şi ceață densă. Se încălzeşte uşor şi vor fi cel mult 4-5 grade.

În centrul României, este frig dimineaţă, mai ales în depresiuni şi apare ceața. Cel mai ridicate temperaturi se vor atinge în Braşov 4 grade Celsius.

Sud-vestul ţării, are parte de soare şi atmosferă plăcută la deal şi munte. În zonele joase se anunţă negura, însă mai târziu se arată soarele iar temperaturile se vor menţine ridicate pentru luna Ianuarie!

Şi în ţinuturile sudice găsim soare şi vreme frumoasă în zonele înalte. Pe la câmpie o să fie ceaţă, mai ales dimineaţa, însă mai târziu se înseninează iar temperaturile urcă până la 10 grade Celsius.

Vremea în zilele următoare

 

Marți, ceaţa şi norii de joasă altitudine persistă în zonele de câmpie, pe unde temperaturile rămân modeste. La deal şi la munte avem timp frumos şi temperaturi mai ridicate.

Miercuri se anunţă ceață persistentă şi burniţă în sudul şi estul tãrii. În rest aşteptam soare, vreme plăcută iar maximele se vor încadra între 1 şi 10 grade Celsius.

Joi atmosfera va fi însorita la deal şi la munte dar în zonele joase din sud şi est, se anunţa nori de joasă altitudine şi izolat burniţa sau fulguieli.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, luni avem încă o zi plăcută, însă în orele dimineţii e posibil să apară ceața. După prânz termometrele vor indica 7-8 grade Celsius, valori ridicate pentru luna Ianuarie!

Marți se răceşte puţin. Vom avea cel mult 6 grade; ceaţă şi multă umezeală dimineaţa; soare şi vreme frumoasă după prânz.

Miercuri vor fi înnorări în cea mai mare parte a zilei iar în orele dimineţii se va semnala ceata. Vântul va sufla slab, mai scad temperaturile şi vor fi cel mult 4 grade Celsius.

Joi atmosferă va fi închisă toată ziua iar vântul va sufla slab. Maximă va ajunge până la 3 grade iar minimă la minus 3 grade.

Vremea la Munte

 

În zonele de munte, luni, va predomina vremea frumoasă şi se încălzeşte uşor. Atmosferă va fi însorită, vântul activ iar dimineaţa şi noaptea pe vai şi în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă.

La fel va fi şi marți: soare, vreme bună şi un vânt mai activ.

Miercuri va predomina vremea frumoasã şi va fi mai cald decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil şi vântul domol.

Joi aşteptam încă o zi plăcută cu cer variabil şi temperaturi ridicate pentru jumătatea lunii ianuarie. Vântul se activează iar dimineaţa şi noaptea, pe vãi şi în depresiuni, e posibil să apară ceața.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47