Ceață la câmpie, soare și vreme caldă la munte. Cum va fi vremea


Ultimul update: Marti 14 Ianuarie 2020 10:41
Data publicarii: Marti 14 Ianuarie 2020 10:38
Categorie: Vremea

Se circulă cu dificultate din cauza ceții în majoritatea zonelor joase din țară. Astăzi avem frig și ceață pe la câmpie, dar soare și vreme caldă la deal și la munte.

Maximele pleacă de la minus 2 grade în zonele cu ceață și ajung la 10...11 grade în dealurile sudice.

Vremea în fiecare regiune


În Dobrogea și Bărăgan, găsim ceață și multă umezeală, un pic de soare după prânz și temperaturi în scădere. Ieri s-au înregistrat în jur de 10 grade; astăzi vor fi cel mult 3...4 grade.

Se răcește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. La câmpie, negura persistă aproape toată ziua și temperaturile rămân scăzute. În zonele mai înalte va fi vreme frumoasă.

În nordul Moldovei și în Bucovina prindem încă o zi însorită și se face din nou mai cald decât ar fi normal. Pe la amiază se ating în jur de 7 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o dimineață rece, cu negura în zonele joase, dar mai târziu apare soarele și se încălzește față de ieri.

Și în ținuturile vestice avem ceață la începutul zilei, apoi prindem vreme frumoasă, puțini nori și temperaturi în ușoară creștere.

Ceața este prezența și în Transilvania. Ar putea să dureze mai multe ore și asta înseamnă temperaturi modeste. În schimb, în zonele înalte avem soare și temperaturi ridicate.

În Oltenia găsim vreme destul de neplăcută la câmpie. Dacă negura persistă, o să fie frig, însă mai sus, în zona deluroasă, vom avea soare și temperaturi foarte ridicate pentru o zi de ianuarie.

La fel va fi și în ținuturile sudice: vreme rece, cu negură și umezeală ridicată în Lunca Dunării, soare și atmosfera primăvăratică în dealurile Munteniei.

Vremea în București


În București, astăzi va domină atmosfera închisă. Ceața va pesista până spre amiază și abia mai târziu s-ar putea să apară soarele. Presiunea atmosferică rămâne ridicată, iar maxima se oprește pe la 3...4 grade. Acum sunt minus 3...minus 4 grade și se resimt minus 6 grade din cauza umezelii.

Vremea la munte


La munte, găsim vreme caldă și frumoasă, cu temperaturi neobișnuit de mari pentru luna ianuarie. Nu prea zărim norii, iar stratul de zăpadă mai pierde câțiva centimetri.

Vremea în următoarele zile

 

Mâine se anunță atmosfera mohorâtă și rece în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Aici, ceața vine cu fulguieli sau burniță, iar temperaturile vor fi scăzute, pe la zero grade. În schimb, în vest, centru și nord, domină vremea frumoasă și se mai încălzește puțîn. În Dealurile de Vest se ating și 12 grade.

Joi avem aceeași situație: timp frumos și plăcut la deal și la munte, ceață densă, persistența în sud și est.

Vineri se mai răcește puțn, se așteaptă vreme frumoasă în vest și prin centru, dar de ceață tot nu scăpăm.

Ceață și vânt în mai multe regiuni ale țării. Zonele în care putea să și ningă
Temperaturile scad în majoritatea țării. Zonele în care este posibil să ningă
VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47