Cea mai scazuta temperatura din tara: -28,7 grade, la Intorsura Buzaului. Prognoza meteo

Ger Cover

Cea mai scazuta temperatura din tara, -28,7 grade Celsius, s-a inregistrat, joi dimineata, la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit meteorologilor de la Statia Meteorologica Intorsura Buzaului din judetul Covasna, termometrele au indicat, joi dimineata, minus 28,7 grade Celsius, in timp ce la sol temperatura a fost de minus 30,6 grade Celsius.

Joi dimineata, in tot judetul Covasna a fost ger, minimele inregistrate fiind cuprinse intre minus 17 si minus 20 grade Celsius. Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna in judet a fost tot la Intorsura Buzaului, in 14 decembrie 2012, cand termometrele au aratat minus 31 de grade Celsius in aer si minus 33 de grade la sol.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata la Intorsura Buzaului a fost in februarie 2005, cand au fost minus 36 de grade Celsius.

Prognoza meteo pana pe 20 ianuarie

Citește și
iarna
Iarna cumplita in toata Europa de Est si Rusia: peste 200 de morti. Temperaturi de pana la -50 grade
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

BANAT

Intre 9 si 11 ianuarie valorile termice vor fi in crestere, urmand a se situa peste mediile climatologice ale perioadei, cu temperaturi maxime intre medie de 3...6 grade si minime nocturne in jurul valorii de 0 grade.

In saptamana 14 - 20 ianuarie se estimeaza o usoara racire a vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal pentru a doua decada a lunii ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitatii (mixte la inceput, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare in intervalul 10 - 15 ianuarie, respectiv 18 - 20 ianuarie.

CRISANA

Dupa 9 ianuarie valorile termice vor fi in crestere, urmand ca in 11 ianuarie sa se situeze peste mediile climatologice ale perioadei, cu temperaturi maxime in medie de 2...4 grade si minime nocturne in jurul a -1...0 grade. in saptamana 14 - 20 ianuarie se estimeaza o usoara racire a vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal in a doua decada a lunii ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitatii (mixte la inceput, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare dupa 10 ianuarie.

TRANSILVANIA

Intervalul va debuta cu dimineti si nopti geroase, in care mediile minimelor termice vor cobori sub valoarea de -10 grade in toata regiunea, iar in zonele depresionare sub -20 de grade. La sfarsitul saptamanii vremea va fi in incalzire, maximele termice devenind preponderent pozitive, iar valorile minime urmand a se situa in general intre -6 si -2 grade.

In saptamana 14 - 20 ianuarie temperatura aerului va fi in scadere usoara si se estimeaza un regim termic apropiat de cel normal in a doua decada a lunii ianuarie.

Probabilitatea de precipitatii va fi redusa in perioada 07 -10 ianuarie, dar va creste ulterior si va fi mai mare in zilele de 11 si 12 ianuarie, in jurul datei de 15 si din nou in intervalul 18 - 20 ianuarie, cu mentiunea ca vor predomina ninsorile.

MARAMURES

Din 10 ianuarie valorile termice vor fi in crestere, urmand a se situa peste mediile climatologice ale perioadei, cu temperaturi maxime in medie de 0...4 grade si minime nocturne usor negative.

In saptamana 14 - 20 ianuarie se estimeaza o racire usoara si treptata a vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal in a doua decada a lunii ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitatii (mixte la inceput, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare in intervalul 10 - 12 ianuarie, respectiv 15 - 20 ianuarie.

MOLDOVA

Dupa 9 ianuarie valorile termice vor fi in crestere semnificativa, devenind usor pozitive la amiaza in cea mai mare parte a regiunii, in timp ce in orele diminetilor minimele vor fi in general intre -7 si - 3 grade.

Desi va fi in racire usoara, se estimeaza ca regimul termic din saptamana 14 - 20 ianuarie se va caracteriza prin valori de temperatura situate in jurul mediilor climatologice.

Vor fi ninsori locale la inceputul intervalului, apoi probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in zilele de 14 si 15 ianuarie, respectiv 18 -20 ianuarie.

DOBROGEA

Valorile de temperatura vor fi in crestere, cele maxime devenind pozitive, iar minimele urmand a se situa usor sub limita de inghet.

In primele doua zile ale intervalului de prognoza va ninge slab la nivel local. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii, mixte, va fi mai mare dupa data de 14 ianuarie.

MUNTENIA

Dupa data de 10 ianuarie vremea se va incalzi, sfarsitul de saptamana aducand temperaturi maxime in medie de 4...7 grade si minime usor negative.

Pe parcursul saptamanii 14 - 20 ianuarie nu vor fi variatii termice importante, regimul termic mentinandu-se apropiat de cel mediu multianual pentru luna ianuarie. In zilele de 7 si 8 ianuarie vor fi ninsori slabe, locale. Apoi, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalele 13 - 15 ianuarie, respectiv 17 - 20 ianuarie.

OLTENIA

Din 10 ianuarie vremea se va incalzi apreciabil, sfarsitul de saptamana aducand temperaturi maxime in medie de 5...8 grade si minime usor negative. Pe parcursul saptamanii 14 - 20 ianuarie nu vor fi variatii termice importante, regimul termic mentinandu-se apropiat de cel mediu multianual pentru luna ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitatii (ploaie, lapovita si ninsoare) va fi mai mare dupa 10 ianuarie, dar mai ales intre 13 si 15 ianuarie.

LA MUNTE

Dupa data de 8 ianuarie valorile termice vor fi in crestere usoara, astfel incat pe 10...11 ianuarie temperaturile medii vor fi de aproximativ minus 8 grade noaptea si -3 grade ziua. In perioada 13 – 20 ianuarie nu vor fi variatii termice importante, temperaturile mentinandu-se in jurul mediilor multianuale ale celei de-a doua decade a lunii.

Probabilitatea pentru precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare, va fi mai mare dupa data de 10 ianuarie.

Citeste si:

Tara care cumpara o treime din productia mondiala de aur. Jumatate din cantitate, folosita pentru bijuterii de nunta

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Persoanele fara adapost din Baia Mare, duse la centre sociale, din cauza gerului de minus 16 grade
Persoanele fara adapost din Baia Mare, duse la centre sociale, din cauza gerului de minus 16 grade

In Baia Mare, unde temperaturile au coborat aseara pana la minus 16 grade, autoritatile au decis sa le intinda o mana de ajutor nevoiasilor. Dupa lasarea intunericului, reprezentantii Politiei si cei de la ISU i-au dus in Centrele de Ajutor Social.

Iarna cumplita in toata Europa de Est si Rusia: peste 200 de morti. Temperaturi de pana la -50 grade
Iarna cumplita in toata Europa de Est si Rusia: peste 200 de morti. Temperaturi de pana la -50 grade

Gerul cumplit a secerat peste 200 de vieti in estul Europei. Majoritatea victimelor, 90 la numar, au fost in Rusia, care de zece zile se afla sub un val de frig polar.

Ciclonul de origine mediteraneana se afla deasupra sudului tarii si a litoralului romanesc
Ciclonul de origine mediteraneana se afla deasupra sudului tarii si a litoralului romanesc

La malul marii s-a instalat o iarna polara cu un vant naprasnic. Rafale inghetate au suflat cu aproape 100 de kilometri la ora, iar in larg valurile s-au dezlantuit, aruncand spre mal tone de apa care au izbit violent tarmurile.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.