ANM a restrâns codul portocaliu de ninsoare și viscol la Capitală și 10 județe. Vânt de 70 km/h în Sud

×
Codul embed a fost copiat

ANM a restrâns codul portocaliu de ninsoare și viscol. Astfel, avertizarea rămâne valabilă pentru Capitală și 10 județe. Potrivit informării anterioare, Bucureștiul și 14 județe erau afectate.

ora 9:50  În cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50-60 km/h și temporar 65-70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

Codul Portocaliu de ninsoare și viscol este valabil pănă vineri, la ora 15:00, pentru: Galați, Tulcea, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și București.

În jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare ca intensitate. Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, temporar de peste 60 km/h în Bărăgan, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte. Vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig.

Citește și
scoala
Toate şcolile şi grădiniţele de stat din Bucureşti, dar şi alte 10 judeţe din ţară, închise vineri
AVERTISMENT de 1 Decembrie: „România nu mai este stat de drept. Dacă ar fi arătat în 2004-2007 așa cum arată azi, nu ar fi fost primită în UE”, susține un decan din Universitatea București

De la ora 15:00 și până la 20:00 intră în vigoare un cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, vreme deosebit de rece. Zone afectate, în hartă:

În jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare ca intensitate. Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45-55 km/h, temporar de peste 60 km/h în Bărăgan, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte.

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig.

În cursul nopții de vineri spre sâmbăta (23/24 martie) în estul și în sud-estul țării, vor mai fi intensificări ale vântului, cu 35...45 km/h, spulberând zăpada depusă.
 

 

”În sudul Banatului şi al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h şi temporar 65...70 km/h, viscolind şi local troienind zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii”, spun meteorologii.

Din cauza condiţiilor meteo, şcolile sunt închise vineri, în Capitală şi în zece judeţe vizate de avertizările meteorologice, potrivit Ministerului Educaţiei.

Vineri va fi foarte frig, mai cu seamă în jumătatea sud-estică, pe unde se aşteaptă alte ninsori, strat consistent de zăpadă şi un vânt intens. În sudul Olteniei, în mare parte din Muntenia şi Dobrogea o să ningă abundent şi vântul va sufla cu putere , aşa că vorbim tot despre viscol şi zăpada troienită. Maximele vor fi de la minus 4 grade în depresiuni şi în Bucovina, la 7 grade pe litoral.

În Dobrogea şi Bărăgan vor fi precipitaţii: ninsori în majoritatea zonelor şi doar pe litoral sunt anunţate ploi. Vinul va avea intensificări şi va spori senzaţia de frig. Temperaturile cresc chiar şi cu 7 grade faţă de ieri pe litoral dar în rest nu se vor modifica semnificativ faţă de ieri.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă vreme de iarnă foarte rece. Va ninge zdravăn şi vântul va viscoli ninsoarea. Maximele termice scad faţă de ziua trecută şi vor negative peste tot. În nordul Moldovei şi în Bucovina temperaturile scad chiar şi cu 6 grade faţă de ieri. Se anunţă, o zi urâtă cu ninsori consistente şi la amiază vor fi cel mult minus 2 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă înnorări şi câteva ninsori slabe dar o să zărim şi soarele pe parcursul zilei. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri. În ţinuturile vestice, o să ningă în Banat şi în zona de munte aferenta. În sudul Banatului vântul va sufla tare cu viteze de până la 70 km/h, ninsoarea va fi viscolita şi în aceste condiţii vizibilitatea va scădea foarte mult.

În centrul României se anunţă o zi urâtă cu mulţi nori şi ninsori care vor fi mai consistente în zonele de munte. Vântul va viscoli ninsoarea şi temperatura aerului va fi în scădere peste tot.

În Oltenia va continua să ningă şi se va depune un strat consistent de zăpadă. Vântul va sufla tare şi va viscoli ninsoarea, iar în sudul provinciei se anunţă viscol puternic şi vizibilitate redusă. Se încălzeşte uşor şi la amiază termometrele vor indica cel mult 2 grade Celsius. Şi în sudul ţării o să mai ningă, vântul va viscoli ninsoarea cu viteze de 70 KM/h, va spori senzaţia de frig şi vizibilitatea va fi scăzută.

În Bucureşti astăzi rămânem cu vremea severă până la amiază: ninsoarea şi viscolul continuă şi se pot depune alţi 15 centimetri de zăpadă. Pe seara vremea se mai îmbunează, ninsorile şi vântul se domolesc treptat.

La munte frigul persista; o să ningă pe suprafeţe mari, iar în masivele sudice şi sud-estice vor fi ninsori abundente şi vântul se va transforma în viscol. La noapte ninsorile se răresc şi vântul scade în intensitate.

Sâmbătă vremea se îmbunează; dar va fi foarte frig, mai ales în sudul şi estul ţării. Apare un pic şi soarele, iar la munte, prin sud-vest şi nord-est mai vin ceva fulguieli.

Duminică
temperaturile cresc uşor şi ajung pe la 10 grade prin vestul ţării. Apar înnorări peste tot, iar pe seara în sud revin precipitaţiile: vor fi ploi la câmpie; lapoviţa şi ninsoare în zonele înalte.

Luni temperaturile mai cresc puţin, dar avem tot vreme rece, chiar deosebit de rece în sud şi în est. Ploile cuprind sudul, estul şi centrul; iar la munte va fi lapoviţă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Ce lovitură! Dublu câștigător de UEFA Champions League, aproape să antreneze în România
NEWS ALERT Ce lovitură! Dublu câștigător de UEFA Champions League, aproape să antreneze în România
Citește și...
Cod portocaliu cu zăpadă de aceeaşi culoare, din cauza prafului din Sahara
Cod portocaliu cu zăpadă de aceeaşi culoare, din cauza prafului din Sahara

De 4 ore, jumătate de ţară este sub cod galben de ninsori, iar peste alte patru ore intră în vigoare şi codul portocaliu de viscol.

Toate şcolile şi grădiniţele de stat din Bucureşti, dar şi alte 10 judeţe din ţară, închise vineri
Toate şcolile şi grădiniţele de stat din Bucureşti, dar şi alte 10 judeţe din ţară, închise vineri

Jumătate de ţară va intra sub cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic. De la ora 23:00 tot sudul ţării se va confrunta cu o nouă izbucnire a iernii.

Recomandări
Iohannis: Este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul naţiunii şi să rămânem vigilenţi în faţa curentelor extremiste
Iohannis: Este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul naţiunii şi să rămânem vigilenţi în faţa curentelor extremiste

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri la recepţia oferită la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naţionale a României, că ţara noastră este un stat sigur, iar cetăţenii nu au motive să se teamă.

Cei doi tineri arhitecți care fac proiectul României viitoare. Bogdan Zaha e în Londra, Claudiu Ionescu, la Iași
Cei doi tineri arhitecți care fac proiectul României viitoare. Bogdan Zaha e în Londra, Claudiu Ionescu, la Iași

Construiesc arhitectura viitorului într-o țară în care haosul imobiliar a fost subiect de discuții interminabile.

Parada de Ziua Națională, văzută dintr-un blindat al Armatei Române. Momentul trecerii pe sub Arcul de Triumf VIDEO
Parada de Ziua Națională, văzută dintr-un blindat al Armatei Române. Momentul trecerii pe sub Arcul de Triumf VIDEO

Ministerul Apărării Naționale a postat imagini inedite de la parada de Ziua Națională a României, care a avut loc vineri, de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf din București. Defilarea a fost prezentată și din perspectiva filmată dintr-un blindat.