COD PORTOCALIU de furtuna in centrul tarii si canicula si atmosfera sufocanta in sud, miercuri. Prognoza pe trei zile

×
Codul embed a fost copiat

In sud avem canicula si atmosfera sufocanta; iar in jumatatea nordica, la deal si la munte, dupa pranz apar averse torentiale, cu grindina si vijelii.

-►Zeci de localitati din judetele Brasov, Harghita, Sibiu si Mures, aflate sub cod portocaliu de furtuna, miercuri

In Dobrogea si in Baragan gasim atmosfera insorita. In Baragan va fi canicula si disconfort termic si vantul se va inteti trecator pe litoral.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea vreme frumoasa, dar calduroasa. Dupa pranz, in zona de deal si de munte pot sa vina cateva averse.

In jumatatea nordica a Moldovei se anunta soare in prima parte a zilei, insa spre seara se aduna norii si vor veni ploi consistente cu fulgere, vijelii si grindina! Valorile termice scad usor fata de ziua trecuta.

Citește și
canicula istock
Cod galben de canicula in sud si vest, temperaturile vor atinge 38 de grade. Prognoza meteo pentru inceputul de saptamana
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Si in nordul Transilvaniei si in Maramures se anunta soare la inceput, insa catre seara apar aversele si pot aduce vijelii si grindina. Maximele scad fata de marti.

In vestul tarii, tot spre seara vin ploi consistente in Crisana, in sudul Banatului, dar si in zona de munte si vor fi insotite de toata suita de fenomene specifice instabilitatii. Pana atunci avem soare si temperaturi in scadere fata de ziua trecuta.

In centrul Romaniei aversele apar pe inserat mai ales in regiunile montane. Vor veni cu fulgere, vant nervos, e posibil sa fie caderi de grindina. Se mai racoreste si dupa pranz se vor inregistra in jur de 30 de grade pe partea vestica a provinciei.

In Oltenia se anunta canicula si disconfort termic chiar daca temperaturile mai scad. Din a doua parte a zilei va ploua si pe aici indeosebi in zonele mai inalte!

In tinuturile sudice mai scad putin temperaturile in zonele de deal si de munte si pot sa vina cateva averse; in rest soarele va straluci nemilos si va fi canicula si disconfort termic. In Lunca Dunarii se vor inregistra pana la 37 de grade Celsius.

In Bucuresti avem din nou soare arzator, canicula si o atmosfera apasatoare. Se ating 35 de grade, la umbra si se mentine disconfortul termic. Pe inserat apar ceva conditii de averse.

La munte avem vreme placuta in prima parte a zilei; dar mai tarziu vin averse torentiale, cu vant puternic si grindina.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Joi - temperaturile scad peste tot; dar in sud si sud-est vremea se mentine calduroasa si mai poate aparea disconfortul termic. Spre seara, in nord, centru, in est, la deal si la munte vin alte ploi zgomotoase si abundente.

Vineri ne aduce soare; vreme buna si temperaturi normale pentru aceasta data. Vantul sufla mai tare in est si sud-est; iar dupa-amiaza e posibil sa cada cativa stropi in nordul, centrul si estul tarii.

Sambata revin aversele. Acestea vor uda local zonele de deal si munte, nordul, centrul si estul tarii. Vor veni cu descarcari electrice; rafale de vant si grindina si pot lasa cantitati mai insemnate de apa.

Zeci de localitati din judetele Brasov, Harghita, Sibiu si Mures, aflate sub cod portocaliu de furtuna, miercuri

Zeci de localitati din judetele Brasov, Harghita, Sibiu si Mures se afla sub cod portocaliu de furtuna in urmatoarele ore, fiind anuntate intensificari ale vantului ce pot depasi 90 de kilometri la ora, dar si ploi torentiale si grindina.

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de furtuna pentru anumite zone din judetele Brasov, Harghita, Sibiu si Mures. Sunt vizate localitatile Fagaras, Rupea, Beclean, Bunesti, Cata, Cincu, Comana, Hoghiz, Homorod, Jibert, Mandra, Racos, Sercaia, Soars, Ticusu, Ungra, Voila (judetul Brasov), localitatile Cristuru Secuiesc, Odorheiu Secuiesc, Vlahita, Bradesti, Darjiu, Dealu, Feliceni, Lueta, Martinis, Meresti, Mugeni, Ocland, Porumbeni, Satu Mare, Secuieni, Simonesti, Ulies, Zetea (judetul Harghita), localitatile Agnita, Atel, Barghis, Biertan, Bradeni, Brateiu, Chirpar, Hoghilag, Iacobeni, Laslea, Merghindeal, Mosna (judetul Sibiu) si localitatile Sighisoara, Albesti, Apold, Danes, Saschiz, Vanatori (judetul Mures).

Se vor semnala ”intensificari ale vantului ce izolat pot lua aspect de vijelie cu viteze de peste 90 e kilometri la ora, grindina de dimensiuni mici si medii, averse de ploaie ce vor depasi local 25 de litri pe metru patrat si frecvente descarcari electrice”.

Restul zonelor din aceleasi judete sunt sub cod galben de furtuni pentru urmatoarele ore. De asemenea, sunt sub cod galben judetele Buzau, Arges, Prahova, Dambovita, Valcea, Dolj si Covasna, unde sunt asteptate cantitati de precipitatii ce pot ajunge la 20 de litri pe metru patrat, vant si grindina de mici dimensiuni.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Informare meteo de ploi torentiale si disconfort termic in toata tara. Indicele temperatura-umezeala va fi la pragul critic
Informare meteo de ploi torentiale si disconfort termic in toata tara. Indicele temperatura-umezeala va fi la pragul critic

Meteorologii au emis, marti, o informare potrivit careia, de miercuri, ora 12.00, pana joi, ora 23.00 instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar temperaturile ridicate vor crea disconfort termic.

Cod galben de canicula in sud si vest, temperaturile vor atinge 38 de grade. Prognoza meteo pentru inceputul de saptamana
Cod galben de canicula in sud si vest, temperaturile vor atinge 38 de grade. Prognoza meteo pentru inceputul de saptamana

Meteorologii au emis cod galben pentru zilele de luni si marti, cand valul de caldura se va extinde in vestul si local in sudul si centrul tarii, unde temperaturile maxime vor atinge 38 de grade Celsius.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.