Cod galben de vreme rea în mai multe județe. Rafalele de vânt ajung la 100 km/h


Ultimul update: Marti 11 Februarie 2020 21:14
Data publicarii: Marti 11 Februarie 2020 21:09
Categorie: Vremea
Avertizare de vreme severă

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți seară, noi atenționări Cod galben de vreme rea, care afectează mai multe județe din țară.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul marți, ora 20.00 - miercuri, ora 20.00, este valabilă o atenționare cod galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă a mai multor județe din centrul țării.

În aceste zone, vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

De asemenea, ANM anunță cod galben de intensificări ale vântului valabil marți, până la ora 23.00, în județele Ialomiţa, Călărași, Braşov, Constanța, Tulcea, Buzău și Teleorman.

Cod portocaliu și galben de vânt și ninsoare viscolită

 

Marți, Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben de vreme severă, valabile pentru mai multe județe, până la ora 19.00.

Astfel, zona montană a județelor Caraş-Severin și Hunedoara se află sub avertizare cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului cu rafale de 90-110 km/h, ninsoare viscolită și zăpadă spulberată, care determină diminuarea vizibilității.

Avertizarea este valabilă până marți, la ora 19.00.

De asemenea, alte șase județe se află sub avertizare cod galben de intensificări locale ale vântului, valabilă până la ora 17.00.

Este vorba despre județele Bacău, Botoşani, Iaşi, Buzău, Suceava și Neamţ.

În aceste zone, se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze în general de 55...65 km/h.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO