Atmosfera însorită domină toată țara. Temperaturi de 30 de grade, în București

Ultimul update: Vineri 04 Mai 2018 10:22
Data publicarii: Vineri 04 Mai 2018 08:28
Categorie: Vremea

Astăzi va fi foarte cald şi va domina atmosfera însorită. Spre seară în zonele montane apar înnorări şi averse locale, dar câteva reprize de ploaie s-ar putea să apară şi prin vestul şi nordul ţării.

Temperaturile, pleacă de la 22 de grade pe litoral şi pot atinge 32 de grade în multe zone din ţară.

În Dobrogea şi Bărăgan, dimineaţă e puţină ceaţă sau aer ceţos, apoi vom avea soare şi atmosferă plăcută. Temperaturile cresc şi se încălzeşte şi în zona litoralului.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei e posibil să fie puţină ceaţă în în orele dimineţii, dar mai târziu va fi timp frumos. Se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi 31 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte caldă şi frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi cu 3-4 grade peste cele de ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim tot vreme exagerat de caldă pentru acest moment al anului, în jur de 31 de grade pe la amiază, soare pe timpul zilei însă spre seară izolat s-ar putea ploi rapide de vară.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Atmosfera va fi însorită dar spre seară vor fi câteva averse şi e posibil să cadă şi grindina şi să se adune cantităţi mai mari de apă, îndeosebi în zonele înalte.

În centrul României este răcoare acum dimineaţă mai ales în depresiuni, însă temperaturile urcă rapid şi la amiază se pot atinge chiar 33 de grade în vestul provinciei. La munte, după prânz ar putea să vină câteva ploi de vară cu tunete, fulgere, grindină şi vânt mai nervos.

Şi în Oltenia se anunţă vreme de vară cu mult soare. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 31 de grade. Către seară sunt ceva şanse de ploaie în apropierea munţilor.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă şi temperaturi cu mult peste normalul perioadei, la amiază vor fi 32 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti astăzi se încălzeşte şi se vor atinge 30 poate chiar 31 de grade şi atmosfera se menţine însorită toată ziua.

La munte, rămânem cu vremea caldă. Va fi soare în prima parte a zilei, dar mai târziu apar averse locale cu tunete, fulgere şi condiţii de grindină.

Pe litoral găsim soare şi vreme caldă. Dimineaţă mai poate să fie puţină ceaţă, apoi vor fi condiţii excelente de plajă, briza plăcută şi maxime ce pot ajunge la 25 de grade.

La fel de cald va fi şi mâine însă în zonele de deal şi munte, creşte instabilitatea şi, mai ales în a doua parte a zilei vin averse torenţiale cu tunete, fulgere şi grindină. În rest: vreme destul de bună, cu ploi sporadice.

Duminică instabilitatea cuprinde majoritatea zonelor şi temperaturile scad uşor. Vor fi ploi destul de violente cu grindină şi cantităţi mari de apă într-un timp scurt. În sud-estul ţării va fi ceva mai bine: ploile vor apărea pe zone restrânse.

Şi luni avem vreme cam instabilă, cu averse locale, în special la deal şi la munte. Se menţin condiţiile de grindină, vântul se înteţeşte în nord, în est, în sud-est şi în zonele montane şi se mai răcoreşte.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

iLikeIT. Ce este GDPR, pachetul de legi care ar trebui să ne apere datele personale
iLikeIT. Ce este GDPR, pachetul de legi care ar trebui să ne apere datele personale
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cladire
Temperaturi cu 8 grade mai mari față de normal și încasări cu 30% mai mari pentru terase
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Prognoza meteo, luni 15 octombrie. Cum va fi vremea în această săptămână
Vreme frumoasă în toată țara, cu maxime de până la 25 de grade. Prognoza meteo
Vremea 13 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ating 25 de grade Celsius
Vremea 12 octombrie 2018. Weekend cu temperaturi ridicate, la munte
soare
Vremea 11 octombrie 2018. Temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă
Val neobișnuit de căldură în Europa. Zonele unde vor fi temperaturi anormal de mari
Vremea 10 octombrie 2018. Atmosferă schimbătoare în anumite regiuni ale țării
Vremea 9 octombrie 2018. Temperaturi peste cele specifice perioadei
Vremea 8 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ajung la 26 de grade
Vremea 7 octombrie 2018. Ploi sporadice, ceață și vânt intensificat în unele zone