ANM: Urmează 3 zile de vijelii și ploi torențiale. Cod galben în mai multe județe

Dată publicare: 08-06-2021 10:17
Dată actualizare: 08-06-2021 10:27


furtuna

Administrația Națională de Meteorologie a transmis, marți, o informare de vreme rea în aproape toată țara, valabilă în perioada 08 iunie (ora 11:00) – 11 iunie (ora 23:00).

Conform sursei citate, în acest interval de timp se vor produce ”averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină”.

Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp.

COD GALBEN de vreme rea în mai multe județe

 

De asemenea, ANM a emis un COD GALBEN de vreme rea, valabil marți, 8 iunie, de la ora 11.00 la 21.00.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

 

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

 

 

Sursa: ANM

Tags: anm, meteo, vremea, furtuni,


VIDEO PROTVPLUS.RO