Mii de turisti au luat cu asalt Platoul Bucegilor, in acest weekend. Ce alternative pentru distractie au avut


Ultimul update: Marti 19 August 2014 06:51
Data publicarii: Sambata 16 August 2014 19:05
Categorie: Stiri Turism

Peste 30 de mii de turisti se bucura in acest sfarsit de saptamana de o vreme perfecta pentru drumetie. Cei mai comozi nu au luat-o la pas, asa ca la telecabina din Busteni care duce pe Platoul Bucegilor a fost aglomeratie.

Inspiratii, in schimb, au preferat plimbarile cu masinile off-road.

Sute de turisti au format un lant uman in jurul instalatiei de transport pe cablu, motivati de gandul ca la cota sunt doar 18 grade.

"E superb, aer curat, porumb, tot ce dorim", spune un turist.

Cei care nu au mai vrut sa si piarda vremea la coada au ales sa urce in Bucegi cu masinile de teren. Si aici peisajul este unul spectaculos, pentru ca pot fi vazute toate crestele.

Ion Scripnic, reprezentant firma off-road: "Se merge la Bolboci, la Pestera, la Cheile Tatarului, e mult mai frumos si sunt mai multe de vizitat fara coada. Ii ducem si la bulzuri, la stane si servesc."

Altii, ca sa evite agmoleratia au luat-o la pas pe cararile Stanii Regale de la Sinaia. Pe vremea regilor Romaniei, facea parte din Domeniul Regal. De aici, o carare prin padurea deasa duce direct la Stanca Franz Josef. Se spune ca insusi regele Carol I a venit aici cu imparatul Austro-Ungariei, in timpul vizitei oficiale a suveranului, pentru a-i arata toata Valea Prahovei.

"Ne place mult peisajul, ne odihneste, ne incarcam bateriile. Aici ma leaga si o amintire din copilarie. La prima tabara scolara la care am venit in Sinaia”, spune Ion Anghelache, turist.

Aglomeratia se va muta duminica pe DN1, unde s-a suplimentat numarul politistilor de la Rutiera, mai ales pe sensul catre Bucuresti.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO