Vreti o vacanta cu buget redus, pe litoral? Care este cea mai ieftina si buna solutie de cazare in Vama Veche

27-07-2015 07:36


Vreti o vacanta cu buget redus, pe litoral? Alegeti un hostel. Vorbim de camere cu mai multe paturi si bai comune, care se adreseaza in special turistului tanar, cu rucsac in spate.

Este un concept popular printre strainii dornici sa-si faca noi prieteni, dar cum romanii sunt pretentiosi, proprietarii de hosteluri au investit in aer conditionat, bai la fiecare camera si … piscine.

Asadar, daca aveti rabdare sa cautati pe Internet si va faceti rezervare din timp, va puteti caza la tarife mici, in camere cu conditii de 2 sau 3 stele.

In Vama Veche, un hostel colorat, chiar langa plaja, cu vedere directa la mare, isi intampina clientii cu muzica buna si atmosfera relaxanta. 70 la suta dintre turisti sunt straini, care isi rezerva cazarea pe internet. Sunt obisnuiti cu acest concept, care le asigura un pat intr-o camera cu mai multe locuri.

Matthew a venit pe litoralul nostru tocmai din America si imparte, pentru 10 euro pe noapte, o camera cu turisti pe care nu-i cunoaste, dar tocmai aceasta este farmecul.

Matthew: "Atmosfera este unica. Toata lumea se aduna afara si spune "hai sa mergem undeva impreuna, sa facem ceva". E un loc grozav unde sa intalnesti oameni noi, sa-ti faci prieteni."

Alte trei fete sunt din Belgia si au venit sa-si petreaca vacanta la Marea Neagra: "Am vrut sa exploram o alta parte a Europei. Este la fel de cald, iar natura este foarte frumoasa. In plus, este mult mai ieftin."

Ana a venit cu sotul si copilul tocmai din Norvegia. Pentru o camera dubla cu baie pe hol, familia plateste 20 de euro pe noapte.

Ana: "Si pretul si locatia sunt perfecte."

In Costinesti exista cele mai multe hosteluri, insa difera de cele din strainatate. Aici majoritatea camerelor nu au mai mult de 4 paturi si au baie proprie. Exista chiar si aer conditionat, si piscine. In Romania, hostelurile au 1, 2 sau 3 stele, iar baie proprie trebuie sa aiba obligatoriu doar cele de trei stele. In ceea ce priveste suprafata, exista o singura conditie: intre paturi trebuie sa existe o distanta de 75 de cm.

Pretul de cazare nu depaseste 100 de lei pe noapte, in plin sezon. Turistii au acces la bucatarie, gradina si gratar.

VIDEO PROTVPLUS.RO