Vremea bună a crescut veniturile proprietarilor de terase. Când scad temperaturile

19-10-2019 16:38

Întreaga țară s-a bucurat sâmbătă de o toamnă frumoasă și blândă. Au fost 25 de grade în Capitală, iar 23 sau 24 în alte zone din țară. 

Nu-i de mirare, așadar, că parcurile ori stațiunile au fost pline ochi de localnici și de turiști.

Meteorologii ne avertizează, însă, că temperaturile sunt cu 10 grade mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă. Iar vremea bună s-ar putea prelungi și săptămâna viitoare, iar după aceea temperaturile vor scădea dramatic.

Sub un soare blând, de toamnă, bucureștenii au ieșit la plimbare în tricou și în pantaloni scurți. Au fost 25 de grade, așa că unii s-au plimbat cu bărcuțele, la fel ca vara, în timp ce alții au ieșit cu bicicletele. Au fost și persoane care au preferat să admire copacii arămii stand liniștiți pe băncuțe sau direct pe iarbă.

Răsfățate de razele soarelui, câteva prietene s-au dedicat cu încântare pasiunii pentru fotografie. Peisajul de aramă a conturat perfect tabloul de toamnă.

La munte, în Brașov, au fost 22 de grade și un cer senin care i-a îndemnat pe turiști la plimbare. Că într-o zi de vară, oamenii s-au așezat la coadă la înghețată. Alții au făcut drumeții prin pădure, s-au distrat în parcul de aventură ori au umplut terasele.

Proprietarul unei terase: ”S-a prelungit sezonul la terasă, e vreme bună și asta aduce mulți turiști. Creșteri de 20% față de anul trecut."

Superb a fost și la țărmul mării. La Constanța oamenii au încercat chiar să se bronzeze.

Temperaturile de vară, cu 10 grade peste media perioadei, se extind și săptămâna viitoare, au anunțat meteorlogii. Din 28 octombrie, însă, ne putem aștepta la frig și e posibil chiar să vină și ploile în anumite zone.


VIDEO PROTVPLUS.RO