Vreme excelenta pentru schi la munte. Turistii s-au bucurat de soare pe partiile din Sinaia si Straja

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09

Cine a ajuns in acest weekend la munte a tras lozul castigator: vremea a fost excelenta si zapada insorita.

Pe multe partii se poate schia foarte bine: la cota 2000 din Sinaia, de exemplu, sunt deschise 5 partii, iar la Straja, in Hunedoara, sportivii pot face o coborare lunga de 8 km. Sau, daca nu se incumeta sa schieze, pot aluneca rapid cu cate-un colac printr-un tobogan din zapada si gheata.

La cota 2000 din Sinaia, cel mai inalt domeniu schiabil din tara, peisajul a fost astazi de vis. Partiile au stralucit sub razele soarelui si au fost animate de zeci de schiori si sportivi cu placa. Dupa pranz, termometrele au aratat 7 grade cu plus, iar turistii s-au bucurat de un soare orbitor.

"Nu poti sa stai in casa cand vezi asa ceva, e superb!", a spus un turist.

"Asteptam din vara aceste zile, cu zapada si soare", a spus alt turist.

Pasionatii de snowkiting si-au facut curaj si s-au lasat purtati de curentii de aer. Aici, zapada masoara peste 35 de cm si sunt deja deschise partiile Drumul de vara, Valea Dorului, Valea Soarelui 1 si 2 si Laptici.

Si in statiunea montana Straja, din judetul Hunedoara, turistii s-au inghesuit sa testeze zapada proaspat cazuta. Aici administratorii au unit mai multe partii, in asa fel incat coborarea masoara in total 8 km. In ultimii 4 ani s-au investit la Straja 30 de milioane de euro - fonduri europene. Banii presupun si constructia unei pasarele - care va prelungi partia pana la 12 km.

"E foarte tare, soare, partii excelente, de ce sa mergi in Austria cand ai asa ceva aici?!", a spus un turist.

"Soarele ne ajuta, zapada e mare, venim de la Timisoara si suntem foarte incantati", a spus un barbat.

Tot la Straja turistii se pot bucura de un circuit de tubbing - pe care cei care nu stiu sa schieze se pot da cu colacele, 250 de metri in spirala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO