UNDE SCHIEM de Craciun si Revelion. Starea partiilor din Romania inainte de startul Sarbatorilor de Iarna

Ultima actualizare: 26-12-2014 09:15

Macar din respect pentru data din calendar, s-a deschis oficial sezonul de iarna la munte. Vacanta de Craciun este si ea pe punctul de a incepe, iar primii turisti au ajuns deja in locurile unde isi vor petrece urmatoarele zile.

Desi ninsorile au fost putine, pe multe partii se schiaza in conditii bune. Asta datorita tunurilor de zapada, care au lucrat non-stop.

Pe Valea Prahovei se schiaza numai pe partiile de mare altitudine. In Sinaia sunt conditii bune pe Valea Dorului, Valea Soarelui, Laptici si Drumul de Vara. In Busteni, pe Kalinderu, in Azuga, pe partiile Cazacu si Sorica, iar in Predeal, pe Clabucet si Cocosul. Stratul de zapada masoara intre 15 si 20 de cm.

In Poiana Brasov trebuie sa mergeti in partea superioara a masivului Postavarul, unde administratorii au reusit sa produca destula zapada artificila.

In Maramures se schiaza doar la Cavnic, pe trei dintre partii. La Suior, Borsa si Mogosa administratorii partiilor vor deschide sezonul abia dupa sarbatori.

"Conditiile de schi sunt foarte bune, stratul de zapada masoara intre 30-70 cm pe partiile unde am avut zapada artificiala, ne astepta la un numar mare din 25 incolo, sa ajunga la 1.000 de turisti pe zi", a spus Oana Poenar, administratorul partiilor.

In Sibiu, la Paltinis, se schiaza pe doua din cele patru partii existente. In ambele situatii functioneaza si nocturna.

In schimb, in Parang doar trei din cele sapte partii sunt functionale. In Hunedoara, la Straja, stratul de zapada masoara si 40 de cm si se schiaza pe sapte partii din totalul de opt.

Amatorii de schi sunt asteptati in Gorj, la Ranca si pe Transalpina, unde sunt deschise patru partii.

Starea partiilor din Romania e updatata zilnic si pe aplicatiile smartphone. Salvamont, Info Ski, On the Snow sau Ski Tracks furnizeaza informatii despre grosimea stratului de zapada, gradul de dificultate si lungimea partiilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO