Ultima zi de toamna: Zapada in varf de munte, lume pe plaja la mare si targ de Craciun la Sibiu

Dată publicare: 30-11-2012 18:34
Dată actualizare: 03-12-2012 07:01


Cu 3 zile libere in fata, romanul cu dor de duca a trantit usa apartamentului de bloc si a fugit unde a vazut cu ochii.

Cei care apreciaza carnatii pe gratar, bulzul, micii, dar si drumetiile au dat buluc in statiunile de munte. Altfel curge vinisorul la aer curat. Romanticii incurabili prefera marea, in orice conditii. Asa ca au cules scoici, in sunet de valuri si au sperat ca la orizont apare fata din vis.

La mare, briza a batut bland iar cele 19 grade i-au derutat inclusiv pe pescarusi. N-au mai fost singuri pe plaja. Le-a facut concurenta Costel un flacau din Focsani in cautarea iubirii.

Melancolic, pasind usor pe nisip s-a gandit că poate in zilele libere de la stat are sanse mari sa isi gaseasca o iubita. Ore in sir, a evaluat optiunile.

"-Frumoasa. Bruneta, ochi caprui, 1 metru 65.
-Ai si planuri de casatorie?
-Pai da, nu imi bat joc, casatorie, nunta. Nu sunt nici bogat, nici sarac, sunt asa si asa."

Alaturi de el dar cu alte planuri s-au bucurat si altii de aceasta zi de primavara pe litoral.

Si la munte temperaturile au fost mai mult decat generoase. Pentru multi drumetiile montane sau cumparaturile in inima unui burg Transilvan sunt de-a dreptul tentante.

Pana sa ajunga insa la destinatie, cozile uriase intre statiunile de pe Valea Prahovei i-au innebunit. Nervi, claxoane si injuraturi inainte de mult dorita liniste. Cei care s-au incumetat sa urce pe Platoul Bucegilor au avut de infruntat un vant napraznic dar in final s-au bucurat de zapada.

In schimb, la poalele muntilor erau 15 grade. Asa ca s-au gasit cativa cu rulota si cortul.

A fost o forfota de nedescris si la Targul de Craciun de la Sibiu. Aici nu exista dorinta pe care clientii sa nu si-o poata implini.

Sarbatoarea tine pana duminica.

Tags: mare, munte,


VIDEO PROTVPLUS.RO