Distractie si cozi uriase in statiunile montane. Poiana Brasov este ocupata in totalitate

23-01-2016 10:43


Zapada si gerul au asezat din nou partiile pe harta distractiei. Dovada ca statiunile de pe Valea Prahovei si din Poiana Brasov sunt pline de oameni fericiti.

S-au format cozi uriase pe drumuri, la instalatiile de transport pe cablu sau la tonetele cu vin fiert. In Poiana Brasov, de exemplu, nu mai sunt locuri de cazare, iar administratorii domeniului schiabil estimeaza ca vor inregistra in acest weekend incasari record.

Masinile nu au mai incaput in Poiana Brasov, atat de multe au fost. Aglomeratie s-a format si la instalatiile de transport pe cablu. La telegondola, se stransesera oamenii ca la miting. Bucurosi ca au in sfarsit zapada destula, schiorii n-au mai tinut cont de faptul ca, pentru fiecare 5 - 6 minute de alunecare pe partie, cat dureaza in medie o coborare din Postavaru, trebuie sa astepte alte 20 ca sa urce in gondola.

Schior: "Pe pista stam maxim 5 minute si apoi un sfert de ora, 20 de minute la coada dar stiti cum e, orice lucru frumos se castiga cu greu, cu munca si cu rabdare."

Turist: "Ar putea fi facute niste lucruri care sa rezolve coada dar... ne obisnuim, ne adaptam."

Terasele cu vin fiert au fost si ele pline iar sederea la aer, in ninsoare, a fost un bun prilej de a admira peisajul de poveste si de a face fotografii memorabile.

Administratorii partiilor vorbesc despre un record al incasarilor in acest weekend.

Dorin Dragoi, administratorul domeniului schiabil: "Se schiaza cel mai bine, sunt partiile cele mai lungi, deci conditii excelente de schi, fapt pentru care oamenii sunt prezenti in numar foarte mare aici."

In categoria sporturilor de iarna a intrat anul acesta, in premiera, si voleiul.

Pe cat de mare este zapada, pe atat de bune sunt si profiturile celor care au afaceri in statiunile montane.

Marius Mihulin, directorul executiv al Asociatiei Turism Poiana:"Gradul de ocupare in acest weekend, ca si in toate weekenduri pana la sfarsitul lunii februarie, este de aproape 100 %."

Daciana Pintilie, reprezentata hotel: "Perioada este full sezon la noi, ca si tarife undeva la fel ca si craciunul, mai ieftin ca revelion categoric. Avem cine cu program artistic in restaurant, ateliere gratuite pentru copii, transport gratuit catre partii."

In acest weekend sunt deschise toate partiile din tara. In Bucegi si Fagaras, salvamontistii anunta ca exista risc mediu si ridicat de avalansa.

VIDEO PROTVPLUS.RO