Turiști încântați în stațiunea Băile Tușnad: ”Nu credeam că există curse de genul acesta”


Ultimul update: Duminica 03 Februarie 2019 19:54
Data publicarii: Duminica 03 Februarie 2019 18:27
Categorie: Stiri Turism

A fost splendid la poalele muntelui Ciomad, în stațiunea Băile Tușnad. Deși mică, pârtia acoperită de zăpadă a strâns sute de turiști.

După plimbările cu șenilata ori între turele de schi, cei prezenți au asistat entuziasmați și la o cursă de sănii trase de câini.

Pe trasee deosebit de frumoase, considerate printre cele mai dificile din țară, zeci de câini nordici din rasele Husky, Malamut și Samoyed s-au întrecut la tradiționala competiție de sprint cu atelaje canine de la Băile Tușnad. Câinii, împărțiți în 6 categorii, au străbătut câte 5, 6 sau 10 kilometri prin zone care îți taie răsuflarea cu frumusețea lor.

Concurenții și stăpânii lor au fost încurajați frenetic de pe margine.

Turista: ”Nu credeam că există curse de genul acesta în România. Mi-a plăcut foarte mult, mai ales să mângâi câinii”.

Startul s-a dat din apropierea pârtiei de schi. Un skypass pentru o zi costă 65 de lei în cazul adulților și 40 în cazul copiilor.

Aici turiștii au la dispoziție atât hoteluri, cât și pensiuni.

Recepționer hotel: ”Suntem un hotel boutique, această camera e din mesteacăn. Prețul e de 259 de lei pe noapte pentru două persoane.”

În ultimii ani, stațiunea Băile Tușnad s-a dezvoltat simțitor. Oamenii vin și pentru plimbările cu șenilată sau cu niște sănii uriașe trase de mașini de teren prin pădure.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

„Acqua alta” în Veneția. Toate străzile și localurile din oraș au fost inundate
Stațiunile de pe Valea Prahovei sunt pline de turiști. Prețul unei ore cu monitor
Moartea inexplicabilă a 9 turiști, reinvestigată. 75 de teorii diferite, studiate
VIDEO PROTVPLUS.RO