Turismul a crescut in Romania. Pe langa romanii care au inceput sa calatoreasca, strainii au ales ca destinatie tara noastra

07-02-2016 17:32

Peste 9 milioane de straini ne-au vizitat tara anul trecut. Cei mai multi au venit din Europa, dar au inceput sa soseasca si foarte multi asiatici.

Cel mai mare numar de turisti a ajuns in Capitala, iar statiunile balneare au inceput sa atraga din nou vizitatori. Din pacate, pentru al treilea an la rand, nici Delta si nici Litoralul nu au crescut in preferintele oaspetilor.

Turismul a crescut in Romania pe doua planuri. In primul rand noi am inceput sa ne plimbam mai mult, avem un plus de peste 15%.

Vin insa tot mai multi straini sa ne viziteze. Nemti, englezi, francezi, italieni si rusi - numarul lor a crescut cu 13% pe intreg anul trecut fata de 2014.

Surpriza vine insa din Asia. O crestere de 36% aici. Am avut numai putin de 40 de mii de turisti japonezi si chinezi.

La cele 22 de procente de peste Ocean au contribuit 130 de mii de americani si 20 de mii de canadieni. Din Africa s-ar zice ca vine un alt val turistic, un plus de peste 50% de la un an la altul. Ca numar insa, valorile nu sunt prea mari.

Interesant e ca tot mai multi romani au inceput din nou sa plece peste granita in vacanta. Daca in decembrie 2014 erau 800 de mii de plecari, un an mai tarziu am avut peste un milion.

E o crestere de 30% intr-o luna in care nu a fost zapada la noi. Pe intreg anul s-au inregistrat peste 13 milioane de iesiri din tara in scop turistic.


VIDEO PROTVPLUS.RO