Transalpina, redeschisa mai devreme cu trei zile. Soseaua i-a cucerit pe cativa motociclisti germani: "Incredibil de frumos"

Dată publicare: 30-05-2017 09:09
Dată actualizare: 02-06-2017 06:58


Cea mai inalta sosea din Romania, Transalpina, a fost redeschisa luni circulatiei, cu trei zile mai devreme decat era prevazut.

O comisie tehnica a inspectat drumul si a decis ca soferii pot circula, dar doar pe timp de zi. Primii turisti au aparut deja, iar printre ei se numara si un grup de motociclisti nemti, incantati de soseaua dintre nori.

Accesul pe Transalpina a fost restrictionat toamna trecuta, odata cu prima ninsoare. Acum, zapada a disparut de pe drum, iar turistii pot circula pe soseaua aflata la mare inaltime fara probleme. 

"E uscat, e foarte bine! Sa vina toata lumea! Avem o splendoare in tara asta! Transalpina, trebuie vizitata. Sunt ceva curbe, dar de asta venim, sa admiram peisajul, nu ne sperie muntele", spune incantat un turist.

Un grup de turisti din Germania au preferat sa vada Transalpina mergand pe doua roti.

"Grozav, incredibil de frumos si neasptetat de bine, pentru motocicleta e foarte bine! O sa ma intorc aici", spune entuziasmat unul din ei.

Echipele de muncitori vor interveni in continuare cu utilajele acolo unde va fi nevoie.

Bogdan Bratu, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova: "Am atras atentia celor de la districtul Ranca sa faca 2-3 revizii pe zi, in caz ca ploua si mai sunt alunecari de pietre, sa degajeze carosabilul. S-au montat indicatoarele. Totul e ok, se poate circula in conditii de siguranta maxima."

Circulatia pe sosea va fi restrictionata intre orele 20:00 si 7:00 dimineata, dar, spre deosebire de anul trecut, ziua vor putea circula pe acolo si masinile cu masa mai mare de 3,5 tone, dar care cantaresc pana in 7 tone.

Transalpina strabate patru judete: Gorj, Alba, Valcea si judetul Sibiu.


VIDEO PROTVPLUS.RO