SIMULARE GRAFICA. Ce trebuie sa stiti inainte de a ajunge pe litoral. Sistemul prin care coada de la Fetesti poate fi evitata


Ultimul update: Sambata 02 Mai 2015 07:05
Data publicarii: Miercuri 29 Aprilie 2015 18:54
Categorie: Stiri Turism

Am putea scapa de cozi pe drumul spre litoral, la statia de taxare Fetesti. Compania Nationala de Drumuri ridica barierele de pe pod miercuri noapte.

Dar taxa ramane in vigoare. Soferii o vor putea plati, insa, prin SMS. Daca nu, vor primi amenzile acasa.

De joi, cozile ar trebui sa scada foarte mult, spun autoritatile, care se declara pregatite. Chiar daca sistemul de plata prin SMS va fi functional, pe 1 mai statia de taxare de la Fetesti se va aglomera foarte mult din cauza fluxului urias de masini. Asa ca autoritatile sunt pregatite in orice moment sa introduca o banda in plus. Cu alte cuvinte, soferii vor avea la dispozitie in total trei benzi pe care pot sa circule fara sa se opreasca, pentru ca barierele vor fi ridicate.

Cand va veti apropia de statia de taxare, veti putea alege banda. Doar pe una singura veti plati cash. Pe restul benzilor veti trece fara sa mai stati la bariera. Le recunoasteti dupa semnul "e-Tarif".

Dupa ce ati trecut, nu uitati sa platiti. Prima varianta - trimiteti un SMS la numarul scurt 7577. In SMS treceti numarul de inmatriculare si cifra 1, daca este vorba de un autoturism. Pentru microbuze, autobuze, TIR-uri se precizeaza cifrele 2, 3 si 4. Veti primi un SMS prin care vi se va cere sa aprobati tranzactia. Tariful platit, de 13 lei pentru un autoturism, va aparea pe factura de telefon.

Puteti plati si in benzinarii, asa cum platiti rovigneta. Deocamdata au acceptat sa faca parte din sistem: OMV, PETROM, ROMPETROL si MOL. Din fericire, aveti timp sa platiti tariful.

"Se poate achita pana a doua zi la 24. Cei care nu platesc vor primi acasa proces verbal de contraventie si noi avem posibilitatea exact pe sistemul rovinietei sa-i urmarim si sa-i executam", a spus Cristian Andrei, CNADNR.

Nu este singura surpriza pe care o pregatesc autoritatile. Podul de la Agigea poate fi folosit pe patru benzi. In plus, cei care vor sa ajunga la Corbu si Vadu sunt sfatuiti sa evite drumul care leaga Mamaia Nord de Navodari, unde se efectueaza lucrari de asfaltare. Varianta de ocolire este pe A4, prin Ovidiu si Navodari.

VIDEO PROTVPLUS.RO