Surpriză neplăcută pentru turiștii care s-au dus să schieze de Crăciun la Băișoara


Ultimul update: Marti 25 Decembrie 2018 19:40
Data publicarii: Marti 25 Decembrie 2018 17:44
Categorie: Stiri Turism

Distracție și multă gălăgie de sezon pe pârtiile din Munţii Apuseni. Mii de oameni s-au dat cu sania şi cu schiurile, ca să se bucure de zăpadă, așa cum făceau în copilărie.

Unde mai pui că mişcarea s-a potrivit de minune între două mese îmbelşugate, ca de sărbătoare. Stațiunea Arieşeni este situată la 1400 de metri altitudine și are două părții.

Pe 3 kilometri de derdeluș au răsunat în voie, toată ziua, chiotele turiștilor.

Un domn și-a făcut curaj și, după 30 de ani, a pus din nou schiurile în picioare.

Alexandru Bogdan - turist: ”E prima dată când vin la Arieșeni. O atmosferă deosebită, zăpadă bună, multă lume."

Alții, de abia acum învață tainele acestui sport.

Tânăr: "Am venit la Arieșeni să schiem puțin, am zis că e timpul să venim la zăpadă. Nu suntem experți, dar sperăm să învățăm să apreciem calitate pârtiei. După câteva sarmale, trebuie să le dăm jos."

Tânără: "Sunt din Călărași, pe pârtie e super, de abia aștept să învaț să schiez cum trebuie, să mă pot bucură de toată pârtia.”

Pentru cei care apreciază plimbările cu ATV-urile, acestea pot fi închiriate cu 150 de pe oră pentru câteva ture pe potecile șerpuite din pădure.

Săniile se pot închiria cu 10 lei, o pereche de schiuri cu 25, iar o urcare cu teleschiul costă 3 lei pentru copii și 6 lei pentru adulți. Stațiunea are nocturnă.

Când am ajuns la Băișoara, în județul Cluj, vremea se shimbase radical. Deși stratul de zăpadă măsoară 60 de centimetri, turiștii care au venit pe pârtia de schi au avut puțin ghinion, pentru că sus, la plecare, la peste 1500 de metri altitudine, vântul bătea la rafală chiar și cu 100 de km la oră, astfel administratorii au decis să nu se mai schieze de Crăciun.

Zona este vizitată și de mulți străini.

Turist: "Sunt din Anglia. Îmi place foarte mult, vin cu soția, îmi plac oamenii și mâncarea. Peisajul este foarte frumos, iar pârtia bună".

Băişoara e la 1000 de metri altitudine, iar pârtia de aici are peste un kilometru lungime.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO