Stațiunile montane, asaltate de turiști. "Pârtia este foarte bună, am prins o vreme minunată"

Ultima actualizare: 19-02-2021 20:27

Episodul de iarnă de la începutul săptămânii le-a adus o mare bucurie pasionaților de sporturi albe. În stațiunile de la munte, zăpada s-a așternut în strat consistent, iar pârtiile sunt perfecte.

În Poiana Brașov s-au format iarăși cozi uriașe la instalațiile de tansport pe cablu, iar locurile de cazare în stațiune sunt ocupate în proporție de 80 la sută.

Mai mulți tineri din Bucureşti au venit în Poiana Braşov de miercuri. Câţiva prieteni au plecat, descurajaţi de ceaţă, fără să ştie ce zile superbe vor urma, mai ales că norii s-au împrăştiat şi gerul s-a înmuiat.

Paul Zăpucioiu, turist: "De 15 ani de când mă dau, n-am văzut aşa niciodată. Luminozitate, senin, zăpada multă în pomi, pârtia foarte bună, foarte, foarte mişto!"

La telegondola din staţiune s-au format iarăşi cozi de sute de metri. Însă aşteptarea nu mai nu mai supăra pe nimeni când pârtiile sunt impecabile.

Mihai Petrescu, turist: "Pârtia este foarte bună, am prins o vreme minunată. Sunt de miercuri. Joi nu s-a putut schia deloc din cauza ceţii, dar acum este foarte ok."

Francisca Stan, turistă: "Îmi place foarte mult că am reuşit să ne simţim ca în afara pandemiei. Adică simţim că trăim din nou prin schiat. Un pic de libertate!"

Dar starea bună a pârtiilor poate spori accidentările, spun salvamontiştii, pentru că skiorii avansaţi au tendinţa să prindă viteză.

Salvamontinstii îi sfătuiesc pe schiori să treacă pe la centrele de închiriere ca să îşi regleze corect echipamentul înainte de a porni la vale.

Cătălin Petrescu, Serviciul Salvamont Brașov: "La acest moment, masivul este acoperit în principal cu zăpadă artificială, adică o zăpadă cu o consistenţă foarte dură pe care, dacă nu ai schiuri foarte bine ascuţite, nu o poţi controla!"

Hotelierii spun că, deşi suntem încă în pandemie, încasările sunt mai bune în această lună faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Gabriel Roșca, reprezentantul unui hotel: "Eu zic că diferenţa este pozitivă pentru că anul acesta avem şi zăpadă, noi ca hotel stăm puţin mai bine faţă de anul trecut."

În Poiana Braşov gradul de ocupare pentru acest weekend se apropie de 80 la sută.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO