Singurele partii de la munte pe care se poate schia in acest moment. La pensiuni, s-au sacrificat deja primii porci

Dată publicare: 03-12-2016 18:37
Dată actualizare: 06-12-2016 07:24


Porc sacrificat

Chit ca Ignatul este inca departe, primii porci au fost deja sacrificati, in cinstea oaspetilor care au tras la pensiunile de munte.

Sambata dimineata, cei care s-au cazat in Poiana Brasov au dat cu ochii de un strat proaspat si pufos de zapada. Au facut cateva ture prin statiune, iar la pranz s-au asezat la mese imbelsugate.

Oficial, partiile din Poiana Brasov nu au fost deschise publicului. Chiar si asa, s-au gasit destui turisti dispusi sa le incerce cu placa sau cu schiurile. Cea mai mare larma s-a auzit insa de la derdelus.

In acest moment, singurele partii functionale de pe Valea Prahovei sunt la Azuga si Busteni, dar se poate schia si la Arieseni si Sureanu, in judetul Alba, la Paltinis in judeul Sibiu si Cavnic, in Maramures. Iar cei care vor schi extrem in locuri nenemajate, pot alege Balea Lac. Salvamontistii ii roaga sa fie prudenti si sa verifice atentionarile meteo emise in zona.

Din pacate, aglomeratia de pe partie a si facut primele victime. O tanara de 26 de ani si-a rupt piciorul pe partia din Predeal in urma unei cazaturi si a fost dusa de urgenta la spital. In tot acest timp, la pensiuni, cei care practica sporturi mai putin solicitante se cinsteau. In timp ce gazdele pregateau porcul pentru ospat, turistii s-au imprastiat care incotro ca sa isi faca pofta de mancare.

Unii au scos ATV-urile pentru o scurta plimbare printre colinele acoperite de zapada. Intr-un final, toata lumea s-a adunat in jurul lui Ghita gata parlit si cu soriciul fraged.

Turisti mai au o seara de petrecere, pentru ca de duminica se vor intoarce acasa.

 

Sursa: Pro TV

Tags: turisti, munte, porc,


VIDEO PROTVPLUS.RO