Se caută angajați pentru hoteluri pe litoral. Cât poate câștiga un bucătar
În timp ce iarna şi primăvara încă îşi dispută supremaţia, la mare au început pregătirile pentru sezonul estival.
Vremea bună le-a permis investitorilor să facă renovări, iar cei care s-au apucat de construit din toamna anului trecut îşi fac planuri pentru petrecerile de inaugurare. La rândul lor, agenţii din turism şi-au refăcut ofertele, mai ales că portofoliul s-a mărit cu cel puţin 500 de locuri de cazare. Marea problemă rămâne însă forța de muncă. Se cauta cameriste, ospătari, barmani şi recepţioneri.
În aceste zile, staţiunea Mamaia este un imens şantier. Se lucrează de la sud la nord, astfel încât până de Paşte totul să fie pus la punct.
Într-un hotel de 3 stele din centrul staţiunii proprietarul a investit peste 3 milioane de euro. A refăcut complet cele 189 de camere, inclusiv restaurantul.
Mihai Manoiu, manager hotel: "Este cea mai mare investiţie făcută în ultimii 8 ani, s-a schimbat mobilierul, gresia, s-a lucrat cu designer pentru amenajarea recepţiei, a barului şi pentru grădina din fața hotelului."
Vremea bună este şi în favoarea celor care au început să construiască de la zero.
Cele mai multe dintre investiţii sunt în nordul staţiunii Mamaia şi spre Năvodari. Aici se vor inaugura în acest sezon estival 3 hoteluri de 4 şi 5 stele şi cel puţin 10 blocuri de vacanţă, ceea ce înseamnă o creştere a numărului locurilor de cazare cu cel puţin 500 de camere.
50 de milioane de euro - atât spun hotelierii de pe litoral că au investit în afacerile lor. Unii au cumpărat anul trecut hoteluri de două stele în sudul litoralului, pe care le-au îmbunătăţit simţitor.
Camelia Ciurea, manager agenţie turism: "Sunt hoteluri care vin cu parte de SPA, cu loc de joacă, plajă privată."
Pe de altă parte, în ciuda faptului că salariile în branşă au mai crescut, cei mai mulţi dintre cei calificaţi pe acest segment prefera să muncească în Spania, Cipru sau Grecia. Sunt însă şi câteva cereri.
Un tânăr care vrea să se angajeze ca bucătar află că i se oferă cazare, trei mese pe zi și salariu de 3.500-4.000 de lei.
Lahme Bolat, manager hotel: "Căutăm angajați în toate departamentele, începând de la cameriste, bucătari, ospătari, ajutor de ospătar."
Anul acesta, sezonul estival se va deschide oficial de Paşte când la mare sunt aşteptaţi în jur de 30.000 de turişti.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: investitii, angajari, restaurante, hoteluri,
Dată publicare:
15-02-2019 20:10