Sărbătorile de iarnă, în Delta Dunării. Cât costă și ce pot face turiștii în noaptea dintre ani

Ultima actualizare: 14-12-2019 20:30

Dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru sărbători și vreți liniște și aer curat, puteți alege nu muntele, ci Delta Dunării.

Găsiți oferte pentru toate buzunarele. De la masa de Crăciun și revelion nu vor lipsi preparate din pește prins chiar de localnici, iar mișcarea în aer liber poate fi înlocuită cu o excursie cu barca pe canale.

Îndrăgostiți de Delta Dunării, sute de români și străini au plătit deja câte 350 de euro de persoană pentru un sejur la Crișan. Vacanța lor va începe cu o călătorie pe apă.

Beniamin Crăciun, manager hotel: „Crăciunul va fi special în Delta Dunării, dorim să ne întâmpinăm oaspeții noștri cu cele mai alese bucate, cu un program variat, vom avea activități în interior. Vom avea spa-ul care ii va răsfăța pe cei care vor veni la noi. Avem ansambluri tradiționale din loc”.

Majoritatea celor care au cumpărat deja pachete pentru sărbători vor să fugă de aglomerația din stațiunile montate și caută oaze de relaxare cu spa, dar și preparate culinare alese.

Iar plimbarea în aer liber în Delta Dunării înseamnă o călătorie de câteva ore cu barca pe canale. Cei care vor să rămână în zona continentală a rezervației naturale pot opta pentru pensiuni tradiționale sau hoteluri din Mamhmudia sau Jurilovca.

Turiștii care ajung la Mahmudia se vor bucura de o plimbare în Delta Dunării cu
acest vapor, chiar în prima zi din an. Plimbarea se va face pe brațul Dunării spre Sfântul Gheorghe, cunoscut că unul ce oferă o priveliște spectaculoasă a naturii din Delta.

Turiștii care aleg pachetul de trei nopți cu mesele incluse vor plăti, în medie, 1.500 de lei.

Gigi Chiscop, directorul general al unui hotel: „Toată lumea s-a învățat că trebuie neapărat să meargă la munte. E frumos, dar și Delta are ceva special de oferit. Dacă ești iubitor de apă, dacă ești iubitor de ce e frumos, nu se poate să nu iei în considerare faptul că delta Dunării este o atracție extraordinară pentru a petrecere noaptea dintre ani aici”.

Mulți străini care își vor petrece sărbătorile în Deltă au ales această destinație și după ce vloggeri internaționali specializați în călătorii gastronomice au promovat acest colț de rai din România.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO