Acesta este primul turist care a ajuns in Vama Veche, de 1 Mai. S-a cazat la cort. Vezi VIDEO


Ultimul update: Marti 09 Octombrie 2012 11:26
Data publicarii: Marti 24 Aprilie 2012 19:05
Categorie: Stiri Turism

Un aer de libertate pluteste deja in Vama Veche, locul fara restrictii spre care se vor indrepta in curand mii de oameni.

Primul turist a sosit deja si s-a cazat la cort, direct pe plaja. Deocamdata se va bucura singur de cerul instelat si de valuri.

Este atat de fericit incat nici nu i-a pasat ca in jur se lucra la amenajarea teraselor si cluburilor, pentru 1 Mai. 

De vineri pana marti vor concerta in Vama, printre altii, Suie Paparude, ROA, Tapinarii sau Fara Zahar.

Statiunea este rezervata in proportie de 100%, dar nisipul e incapator pentru toata lumea.

Iar preturile sunt aceleasi ca anul trecut, spun comerciantii: o bere pleaca de la 3 lei, la pahar si poate ajunge pana la 7-8 lei, o portie de hamsii 5 lei, o ciorba maximum 10 lei.

Daca nu vreti sa stati la cort, trebuie sa stiti ca mai sunt locuri in Venus, Saturn, Jupiter, iar in Costinesti o sa cante Alex Velea si CRBL.

Sa vedem cine a spart gheata la Vama Veche...O sa-l numim generic…Turistul. A ajuns in Vama, dupa cum spun localnicii. Si cel mai probabil, nu oboseala drumului l-a doborat. Oricum, desi atmosfera s-a schimbat mult aici, in ultimii ani, Vama ramane un spatiu al libertatii.

Cu siguranta, Vama Veche ramane singurul loc de pe litoralul romanesc unde poti sa faci tot ce-ti trece prin minte. De exemplu, aceasta usa permite accesul de pe plaja direct intr-o cherhana, unde se mananca peste proaspat.

In toata statiunea se lucreaza de zor. Primele amenajate: terasele de pe plaja, menite sa potoleasca setea turistilor.

In ceea ce priveste mancarea, o ciorba de peste, facuta in aer liber, la ceaun, chiar de pescari, merge la fix dupa o noapte grea.

Locuri de cazare nu mai sunt din martie. Primele s-au dat camerele din hosteluri. Cu 80 de lei pe noapte, tinerii si-au putut inchiria doua paturi, cu baie comuna.

Pentru cei mai pretentiosi sunt camerele la doua si trei stele, unde tarifele au variat intre 110 si 150 de lei.

Iar Vama nu mai e de mult destinata strict iubitorilor de mare: au aparut tot mai multe cazari la 4 stele, unde camera dubla e 400 de lei si multi prefera sa se racoreasca in piscina, nu in valuri.

La particulari, camera costa 50 de lei. Dar probabil ca multi tineri vor dormi, nepasatori, pe plaja.

VIDEO PROTVPLUS.RO