Românii se înghesuie la intrarea în Grecia, în vacanța de Paște. Coadă de mașini de aproape 3 kilometri

26-04-2019 13:11


Vacanța de Paște a început cu un drum lung și cozi foarte mari pentru românii care au plecat din țară. 

De pildă, cei care merg spre Grecia cu mașina așteaptă și o oră la granița dintre Bulgaria și țara de destinație.

Corespondentul PRO TV Vitalie Cojocari a fost vineri, la prânz, în apropiere de Makaza - un punct de trecere între Bulgaria și Grecia.

Mii de români vor să ajungă în Grecia în această minivacanță de Paște. În jurul orei 13, coada de mașini în acest punct de trecere era de aproape 3 kilometri, astfel că turiștii aveau de așteptat chiar și o oră pentru a trece de această graniță.

Makaza este un punct de trecere destul de mic, deschis de câțiva ani, care se aglomerează foarte tare de sărbători.

Cei mai mulți români vor să ajungă în Salonic, Paralia Katerini și Thassos. Mai trebuie spus că polițiștii din Bulgaria au scos radarele pe șosele, așa că șoferii sunt sfătuiți să respecte regulile de circulație.

În România, șoselele spre munte sau spre mare arată ca un furnicar

Mii de români sunt la aceasta oră în trafic, pe drumul către vacanța de Paște. Șoselele spre munte sau spre mare arată ca un furnicar și, ca de obicei, DN1 rămâne campion la aglomerație.

În stațiunile de pe Valea Prahovei sunt deja coloane de mașini care se mișcă foarte greu. Primele ambuteiaje au apărut încă de pe centura de vest a Ploieștiului.

Apoi, răbdarea șoferilor este strașnic pusă la încercare între Nistorești și Comarnic. Un alt hop este în Bușteni, unde mașinile sunt bară la bară.

Echipajele de poliție sunt prezente în multe zone, însă, din păcate agenții de la circulație nu pot fluidiza traficul atâta timp cât șoseaua națională are doar o bandă pe sens.

DN 1 a fost proiectat pentru a prelua 7.000 de mașini. Acum, de sărbători, numărul autoturismelor este de 4 ori mai mare.

VIDEO PROTVPLUS.RO