Românii din nordul ţării preferă vacanţele în străinătate, decât să meargă la Marea Neagră

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 17 Februarie 2018 19:22
Categorie: Travel

În ultimii ani, litoralul românesc nu mai reprezintă o destinaţie de vacanţă pentru cei care locuiesc în nord-vestul ţării. Distanţa şi lipsa infrastructurii îi determină pe oameni să meargă în Grecia, Turcia sau Spania cu aceeaşi bani.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, turismul din ţara noastră a cunoscut anul trecut o creştere mai mare cu 10% faţă de 2016, însă foarte puţine agenţii de turism vând pachete pentru România, cum ar fi Bucovina, satele săseşti, Maramureş sau Delta Dunării.

Cele mai multe sunt doar pentru litoralul românesc, dar acestea nu-i mai atrag pe clienţii din nord-vestul ţării din cauza distanţei.

Staţiunile de la Marea Mediterană sunt, astfel, tot mai căutate. Mai ales că în sezonul estival aeroporturile au introdus curse charter spre aceste destinaţii, unele la fel de ieftine ca transportul cu autocarul sau maşina proprie.

Anul trecut, turiştii din toată regiunea Clujului au plecat în Skiathos, Zakynthos, Rodos, Antalya sau Palma de Mallorca, iar anul acesta, spun reprezentanţii aeroportului, numărul lor va depăşi cel mai probabil 100.000.

Ştefană Ilea Cazan, reprezentant agenţie de turism: "Un pachet de două persoane, un hotel de 3 stele, mic dejun cam de la 370 de euro de persoana. Vorbim de cursele charter, sunt cele mai căutate, 80% din turişti se îndreaptă spre pachete cu avionul".

Fenomenul duce la o ruptură a zonei de nord-vest a ţării faţă de destinaţiile de la noi, mai ales că preţurile sunt asemănătoare cu cele din staţiunile de pe litoralul românesc.

Pentru 7 nopţi de cazare în staţiunile de la marea noastră, un cuplu ajunge să plătească şi 1.000 de euro. Însă mulţi sunt nemulţumiţi de condiţii şi servicii.

Bogdan Ciocian, organizator târg de turism: "Un hotel de 4 stele trebuie să acorde servicii de 4 stele, de 5 la fel, este un lucru la care România mai are de lucrat."

Din această vară, doritorii vor putea zbura din Cluj, săptămânal, şi către Egipt şi cel mai probabil Tunisia. Accesibile ca preţ au devenit şi destinaţiile exotice precum Thailanda sau Bali.

Cosmin Cişmaş, reprezentant agenţie de turism: "Cea mai în vogă, în creştere de la an la an, este Thailanda, unde preţurile pot să ajungă la un 7 nopţi, cazare, transport cu avionul....1500 de euro pentru două persoane".

Dacă vă rezervaţi din timp vacanţa pentru această vară, puteţi beneficia de reduceri şi de 25% din partea agenţiilor de turism.

 

Mai multe zboruri către una dintre cele mai căutate destinații de către români. Cât costă biletele
Mai multe zboruri către una dintre cele mai căutate destinații de către români. Cât costă biletele
VIDEO PROTVPLUS.RO
desert din canepa
Reacţia unor turişti veniţi în Sibiu când primesc un desert din cânepă
Croaziere în Marea Neagră. Reacția turiștilor americani când ajung în portul Constanța
Insulă privată cu o singură casă, scoasă la vânzare. Cât costă proprietatea de vis
Reacţiile unor turişti care au luat cina legaţi la ochi, în Sibiu. "Miroase a fân"
Situl Sarmizegetusa este deschis pentru turiști, deşi drumul nu poate fi folosit de mașini
Case tradiţionale din Deltă, vândute cu câteva mii de euro. De ce le cumpără orăşenii
Laser pentru curăţarea monumentele şi construcţiilor vechi
Metoda de ultimă generație pentru curățarea obiectivelor turistice de graffiti
Reacția unui turist din Coreea de Sud după ce vede clipul de promovare a României
Cum arată regiunea cu cei mai mulți vulcani activi de pe Terra. Sunt aproape 300
Turiștii din Poiana Brașov și Sinaia, supărați. De ce au fost oprite instalaţiile de transport
Cinci familii din România, expediție inedită pe muntele Kilimanjaro
Cele mai vizitate orașe din România. Străinii vin cu așteptări mici și pleacă impresionați