Reacția unui turist german după ce vizitează pentru prima dată Transalpina

Dată publicare: 13-08-2018 19:16
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Transalpina, drumul spectaculos şerpuit prin munţi, poate să fie anul acesta motivul care o să vă facă să iubiţi şi mai tare România.

Sadoveanu l-a denumit şi Valea Frumoasei şi, ce-i drept, zona este de o frumuseţe aparte. Munţii Șureanu oferă peisaje spectaculoase cu un lac turcoaz la baza lor, baraje de acumulare, poieniţe şi păduri de brad.

Transalpina se întinde mândră pe 148 de kilometri, din Sebeş şi până în judeţul Gorj. Pe tot traseul, priveliştea îţi tăie răsuflarea. La barajul Oașa, norii se oglindesc în luciul apei de la răsărit până la apus.

"Lacul este superb numai ce am ajuns de 5 minute şi am zis: "Oau, cu siguranţă a meritat”. Suntem fericiţi să avem această privelişte spectaculoasă", spune un turist venit din Germania.

"Aerul care se respiră aici e de cea mai bună calitate şi lacul de asemenea e mirific. Drumul e frumos, plin de adrenalină", spune un turist din Arad.

La 2.000 de metri altitudine, la baza munţilor Șureanu, ni se dezvăluie un lac glaciar în nuanţe de turcoaz.

"Suntem într-un circuit al munţilor, este superb, ne gândim să mai revenim. Am rămas impresionaţi de privelişte, de peisaje, totul e foarte frumos", spune o turistă venită din Vaslui.

Turiştii pot urca şi la stână, unde sunt ademeniţi cu balmoş. Noaptea cei care trag la pensiunile din zonă vor da în jur de 90 de lei.

"Avem din an în an tot mai mulţi turişti care vin să decopere această zonă minunată de munte. Din România, dar şi din alte ţări, Germania, Polonia, Franţa", spune Iuliana Sora, proprietar pensiune.

Gazdele pun la dispoziţia oaspeţilor hamace şi biciclete. Mulţi trag şi la un hotel aflat lângă apă.

"Transalpina este tot mai vizitată pe an ce trece de tot mai mulţi turişti. 40% din exterior şi 60% din ţară. Avem şi trei bărcuţe pentru agrement pe lac, avem T-uri de închiriat, biciclete", spune Traian Cornea, administrator hotel.

Pentru că locurile sunt cu adevărat minunate, numărul turiştilor care au vizitat Transalpina a crescut cu 30 de procente în ultimii ani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO