Primăvara și-a intrat în drepturi, prilej cu care turiștii au luat cu asalt litoralul

Ultima actualizare: 08-03-2020 08:09

La malul mării, primăvara şi-a intrat pe deplin în drepturi. O spun sutele de localnici, dar şi turiştii care s-au bucurat sâmbătă de cea mai călduroasă zi de la începutul acestei lunii.

Plajele au fost pline ochi şi s-au deschis primele terase unde clienţii au fost aşteptaţi cu pește prospăt.

Chiar dacă a bătut vântul, cele 15 grade din aer au făcut ca plaja din Mamaia să devină loc de promenadă. Sute de oameni s-au bucurat, lângă marea albastră, de începutul de primăvară.

Primul semn că iarna nu mai are putere l-au dat lebedele, care au părăsit locurile ferite din apropierea digurilor.

Turistă: "Este o vreme destul de frumoasă, de ce să nu profităm de ea acum cât mai este, speram să continue aşa vremea."

Rând pe rând şi proprietarii de cherhanale şi-au deschis terasele în aşteptarea clienţilor. Au primit marfă proaspătă de la brigăzile de pescari ieşite în larg.

Oaspeţii s-au delectat cu scrumbia cu gust sărat de mare, calcan, dulce şi delicios sau chefal cu mămăliguţa şi mujdei, care au sfârâit pe grătar. În alte cherhanale s-a făcut un grătar mixt, tot de peşte, care se coace.

Meteorologii anunţa pentru următoarele zile peste 15 grade. Aşa că pescarii vor veni în fiecare zi cu plasele pline, însoţiţi de camarazii lor de-o viaţă, pescăruşii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO