Pregătiri intense pentru Revelion. Impresia unui celebru vlogger străin despre România

Ultima actualizare: 09-12-2019 20:06

Mai sunt doar trei săptămâni până la Revelion, iar marile oraşe din ţară se pregătesc de oaspeţi. În hoteluri şi restaurante cu greu se mai găsesc locuri libere.

Primele vizate au fost frumoasele oraşe din Transilvania, care pe lângă aerul de poveste, au şi târguri festive în centru.

Este agitaţie mare în Cluj-Napoca, oraşul ales de 20.000 de oameni pentru noaptea dintre ani. Unii vor petrece în aer liber, alţii în restaurantele cu dichis.

Ioana Mârza, manager restaurant: „Anul acesta am ales o temă de bal mascat. Meniuri rafinate şi sofisticate, muzica live, MC, plus alte surprize. Estimăm aproximativ 1000 de persoane."

De pe scena amplasată în centru, organizatorii promit că vor împărţi şampanie, sub o ploaie de artificii.

Gabriel Mărcuș, manager hotel: „În oraş au foarte multe opţiuni în a-şi petrece noaptea dintre ani, atât în centru dar şi multe restaurante care ţin party-uri cu tematică”.

Şi la Sibiu Revelionul va aduna mii de oameni în pieţele publice. Primăria a cheltuit 800.000 de lei pentru petrecere.

La Braşov, 500 de persoane vor trece pragul dintre ani în restaurant.

Cristian Popa, manager hotel: „Este un cadru mai intim, elegant, o să avem foarte multe lumânări. Avem turişti străini care aleg această locaţie pentru priveliştea deosebită şi pentru mâncarea care este la superlativ.”

Meniul cu 6 feluri costă 600 de lei, iar cei care vor să se odihnească aici plătesc, în plus, 700 de lei pentru o cameră dublă. În Piaţa Sfatului, Smiley va da tonul petrecerii.

Întâmplarea face că în aceste zile, Mark Wiens, vloggerul numărul 1 în lume în materie de mâncare şi călătorii să promoveze ţara noastră. Filmul său despre zona Brașovului, postat ieri pe internet, are deja peste 300.000 de vizualizări.

Imaginile au stârnit pofta a mii de oameni, care au anunţat pe site-urile de socializare că România va fi una dintre destinaţiile lor în 2020.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO