Ponturi pentru a avea o vacanță de vis, cu buget redus


Ultimul update: Marti 30 Aprilie 2019 10:27
Data publicarii: Marti 30 Aprilie 2019 08:57
Categorie: Stiri Turism

Dacă nu aţi făcut-o deja, ar cam fi cazul să vă grăbiţi să vă planificaţi vacanţa de vară. Mai multe studii recente arată că foarte mulţi oameni, inclusiv occidentali, nu călătoresc nicăieri pentru că pur şi simplu nu-şi permit cheltuielile.

Experţii insistă că, în schimbul unui efort de documentare, am putea reduce simţitor costurile. Iată câteva ponturi.

Numai în Statele Unite, se anticipează că 39 de milioane de adulţi nu vor pleca nicăieri în concediu pentru că nu dispun de cele aproape 2 mii de dolari, cât costă în medie o vacanţă.
Experţii în domeniu susţin că un strop de planificare scade simţitor costurile, fără să ne lipsească de distracţii şi experienţe memorabile.

„Ca să ai o vacanță reușită e nevoie doar să te pregătești temeinic, să te documentezi în prealabil”, explică Dayvee Sutton, expert în tursim.

De obicei, cea mai mare cheltuială o facem cu transportul. Ca să facem economii semnificative, se recomanda flexibilitate în privinţa perioadei şi a destinaţiei. N-ar strica să optăm chiar şi pentru o perioadă uşor extra-sezon.

„S-ar putea să fie nevoie să faci un compromis în privința vremii, dar în felul ăsta economisești la cazare și diverse experiențe atractive”, a mai spus Dayvee Sutton.

De asemenea, cunoscătorii ne sfătuiesc să folosim site-uri şi aplicaţii pentru documentare, planificare, astfel încât să rezervăm cele mai convenabile opţiuni pentru zbor şi cazare.

„Nici nu e nevoie să tot verifici tarifele. Dacă îți setezi alerte, primești notificări pe telefon”, spune expertul. 

La o adică, putem apela şi la un agent de turism ca să ne facă rezervările. Sunt mari şanse s-o facă gratis, pentru că de regulă agenţii îi taxează pe furnizorii serviciilor, nu pe turişti.

„Îi zici agentului ce buget ai și el va găsi oferte corespunzătoare”, explică Dayvee Sutton.

Acestea fiind zise, vă dorim o vacanţă interesantă, care să nu vă ruineze!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Mii de români s-au bucurat de peisajele grecești. Atracțiile care i-au fermecat
Thasos a devenit „insula românească”. Cum s-au pregătit grecii pentru turiștii de la noi
Câți bani au scos românii din buzunare pentru masa de Paște
VIDEO PROTVPLUS.RO