Prețul chiriilor a explodat în marile oraşe, de sărbători. Cât costă vederea către Str. Sforii din Brașov

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 08 Decembrie 2017 18:43
Categorie: Travel

Dacă sunteţi în căutare de locuri de cazare pentru o vacanţă la munte, nu este obligatoriu să vă limitaţi la hoteluri şi pensiuni. De câţiva ani, piaţa apartamentelor de închiriat a explodat în marile oraşe.

Pentru mulţi, avantajele sunt evidente şi nu se limitează doar la tarife. Puteţi sta cu tot grupul de prieteni şi aveţi bucătărie ca să vă gospodăriţi singuri.

Amplasat în centrul Brasovului, într-o clădire istorică, un apartament este foarte bine cotat pe platformele de închiriere. Cu o privelişte de vis, locuinţa poate fi închiriată pentru 40 de euro pe noapte.

CRISTIAN PEDERSEN, PROPRIETAR: "Acest cuier este construit din rămăşiţele de lemne găsite prin podul cladrii, masa este design propriu, chiuveta de acolo este pusă pe un stup de albine, aceste lăzi în care se transportau bananele pe timpul comuniştilor."

Elementele inedite de mobilier fac diferenţa dintre camerele standard de hotel ori de pensiune şi cele ale particularilor.

TURIST: "Am ales genul ăsta de cazare pentru că este mult mai intim ca la un hotel, unde sunt 30 de camere şi nu te băga nimeni în seamă, aici simţi că eşti tratat şi contează fiecare client."

Un alt apartament, de aproape 100 de metri pătraţi, se închiriază cu 99 de euro pe noapte. Aici, însă, încap 7 persoane, deci tariful este în jur de 15 euro de persoană. În preţ intra şi o bucătărie complet echipată. Cel mai mare avantaj este că de pe geam puteţi vedea celebra strada a Sforii.

Oferta se limitează deocamdată la oraşele mari, cum sunt Brasovul, Constantă, Sibiul ori Bucureştiul. În staţiunile de pe Valea Prahovei piaţa încă se dezvoltă.

90% dintre clienţii apartamentelor care se închiriază la munte sunt străini. Veronica şi Miguel fac turul României şi se cazează numai în astfel de locuri pe care le rezerva pe internet.

Pe internet sunt sute de oferte pentru apartamente de închiriat, însă aveţi grijă mare cum le selectaţi. Citiţi intodeauna părerile clienţilor care au stat deja acolo.

În mod nomal tarifele pentru o cameră variază între 10 şi 25 de euro de persoană, pe noapte. În funcţie de sezon şi de cât de devreme vă faceţi rezervarea o să daţi mai mult sau mai puţin.

Statiuni de vis, de cateva ori mai ieftine decat Valea Prahovei, in Harghita
Statiuni de vis, de cateva ori mai ieftine decat Valea Prahovei, in Harghita
VIDEO PROTVPLUS.RO
Sibiu, capitala gastronomică
Sibiul, Regiune Gastronomică Europeană în 2019. Evenimentele pregătite
Cum arată cel mai nou și luxos resort din Maldive. FOTO
Reduceri mari la munte. Prețurile la cazare și la închirierea echipamentelor
Amenzi uriașe pentru 13 agenții de turism. Descoperirea făcută de autorități
Pârtia Cocoş din Bistriţa, închisă după numai 5 zile. Primăria s-a îndatorat pe 20 de ani
Revelion pe stil vechi, la Timişoara. De ce sparg sârbii paharele
vidra
”N-am auzit o mașină”. Sat ca în povești, unde puteți închiria toată pensiunea cu 800 lei
”Ziua Cârtiței” pe DN1: un nou weekend, aceeași aglomerație
Stradă din Roman, luată cu asalt de copii. Reacția primarului
Care e de fapt cea mai bună perioadă pentru rezervarea vacanţelor. Reduceri şi de 40%
Alertă în Poiana Brașov. La ce trebuie să fie atenți turiștii
Staţiunea unde turiştii vin pentru "argila albastră". Efectele sunt uluitoare