Patronii de pe litoral au descoperit cheia succesului. Si-au luat angajati "unsi cu toate alifiile"
Pentru a castiga turisti de "cinci stele" toti cei care vor sa faca afaceri pe picior mare in Mamaia au inteles ca in prima faza trebuie sa investesti si abia apoi sa astepti profitul.
Cu alte cuvinte si-au adus in posturi cheie angajati unsi cu toate alifiile. Unii vin din China. Altii din Italia sau Norvegia si fie conduc cluburile de fite, fie gatesc in restaurantele de bon ton.
In bucataria unui restaurant subtire cu specific chinezesc, gatesc trei maestri-bucatari care au invatat meserie in hoteluri de cinci stele din China, Japonia si Taiwan. Vorbesc doar chinezeste, asa ca au un translator special pentru ei.
Seful lor e incintat de investitie.
Asiaticii castiga de patru ori mai mult ca in tara lor.
Ii merge bine si domnului Berg. Este un norvegian de 44 de ani si managerul unui club select din Mamaia.
"Am pornit-o de jos si am ajuns in varf. Am fost peste tot in lume si am decis sa-mi largesc orizontul, sa descopar si ce are Romania de oferit", spune domnul Berg.
Iar Paolo este directorul Federatiei Bucatarilor Italieni si face arta culinara intr-un hotel cu staif.
Astfel de angajati straini sunt platiti cu minimum 1500 de euro pe luna si pot castiga chiar si 4.000 de euro.