Paradisul pentru surf. Țara în care europenii uită de frig la prețuri mici

Ultima actualizare: 20-01-2020 09:47

În timp ce noi încă aşteptăm zăpada, alţi europeni preferă în această perioadă să cucerească valuri uriașe pe placa de surf.

Și tot mai mulți aleg să meargă în Maroc. Mai exact într-o localitate din sud-vestul ţării, care devine tot mai populară în rândul celor pasionaţi de acest sport.

Raiul celor pasionați de surf se află la 20 de kilometri de orașul Agadir. Satul este mângâiat pe tot parcursul anului de soare, așa că nu e de mirare că locul este un paradis al sporturilor nautice. Chiar și în această perioadă, cu toate că plajele nu sunt la fel de aglomerate ca în lunile de vară, turiștii nu lipsesc.

Mehdi Lamhil, surfer: „În trecut, surfingul era practicat doar de turiști și doar de câțiva marocani. Cu timpul însă tot mai mulți turiști au început să vină la Taghazout pentru a face surf, deoarece acest sport este foarte popular aici. Avem și tot mai multe cluburi și asociații de surfing care îi ajută pe copiii din localitate cu echipament.”

Dacă în anii '60 în zonă ajungeau doar străini bogați care își permiteau echipamente scumpe, acum destinația este una dintre cele mai ieftine pentru cei dornici să cucerească valurile.

Amine Amila, instructor de surf:Mulțumită temperaturii pe care o avem aici, pentru că avem soare pe tot parcursul anului, turiştii străini, în principal cei din țările scandinave și din nordul Europei, unde este frig, vin aici să profite la maximum de valuri. Nu sunt chiar atât de mari. Avem anumite locuri pentru profesioniști, dar avem și altele pentru începători și intermediari, ceea ce le permite să progreseze treptat şi să evolueze.”

Turist francez: „În luna ianuarie, în Europa nu găseşti un aşa soare. Aici ai o vreme destul de bună și chiar te poţi bronza. Taghazout este ideal pentru practicarea surfului. Este minunat. Sunt începător, dar vin foarte des în Maroc. Puteți veni tot timpul aici, din ianuarie până în decembrie. Vremea bună și valurile sunt întotdeauna garantate.”

Turist din Germania: „Eu sunt din Germania, unde este frig şi cenuşiu. Dar acum suntem aici și este un loc uimitor. Vremea e nemaipomenită, oamenii sunt extraordinari, iar oceanul este fermecător.”

La finalul unei zile cu multă adrenalină, localnicii îi poftesc pe turiști la o cină cu tangine, o mâncare tradițională marocană, numai bună ca să le dea energie pentru o nouă aventură printre valurile uriașe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO