Orașele din țară, unde vă puteți duce cu copiii la Moș Crăciun, la târgurile de iarnă

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
mosi craciuni

Târgurile de Crăciun din marile orașe din țară sunt, în această perioada, marile atracții! Pe lângă produse tradiționale, târgurile au acum și ateliere și activități pentru familii, în special pentru cei mici.

La Cluj, de pildă, părinții și copiii pot petrece ore magice pe patinoar, în căsuța lui Moș Crăciun, la teatrul de păpuși sau la spectacole inspirate din desenele animate.

Iar în Sibiu, clienții sunt invitați să facă dulciuri: fursecuri tradiționale în formă de steluțe sau alte figurine de Crăciun, ori vestită turta dulce, după rețete săsești.

Mii de luminițe au transformat Piața Unirii din Cluj într-un loc de poveste. Căsuțele din lemn, pline de bunătăți tradiționale, atrag clienți nenumărați! La fel și activitățile inedite, organizate în fiecare seară. Musicalul Frozen, pus în scenă de 30 de artiști, i-a fascinat pe copii.

La târg există o căsuța specială, unde puștii îi pot lăsa scrisori Moșului. Iar cei mai norocoși, îl pot întâlni deja pe bătrânelul cu barbă albă și tolba plină de cadouri.

Oamenii pasionați de patinaj se pot desfășura în toată voia pe gheață.

Ștefan Pășcuță: "Anul acesta patinoarul a fost amenajat în jurul statuii din Piața Unirii. Prețul biletelor variază de la 10 la 15 lei, iar cei care nu au patine le pot închiria de la fața locului cu 15 lei perechea."

Cei care își fac fotografii la târg și le postează pe Facebook, intră în cursa pentru premiul cel mare oferit de organizatori - o excursie la Paris.

Mihai Oprean, organizator Târg de Crăciun Cluj: "Avem activități în fiecare zi: teatru de păpuși, povești la gura sobei, concerte cu Smiley."

Ateliere diverse sunt și la târgul de Crăciun din Sibiu. Aici, copiii învață tainele rețetelor pentru dulciurile de sezon. Cei care vor să pregătească bunătăți cu ajutoarele Moșului trebuie să plătească 20 de lei.

Magia sărbătorilor s-a instalat și în Constanța, unde s-a deschis târgul de Crăciun, în prezența zânelor și a spiridușilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO