Locurile de cazare preferate de tot mai multi turisti romani. Preturile sunt mai mari, dar privelistea face toti banii

Ultima actualizare: 03-06-2017 07:08

O noapte de cazare intr-un hotel cu o priveliste superba poate sa coste si 100 de euro, dar cina luata privind muntii face toti banii.

Multi turisti cauta hotel-boutique-uri si pensiuni care au camere cu vedere spectaculoasa. Rezervarea trebuie facuta din timp si e bine sa stiti ca preturile sunt cu pana la 20% mai mari decat la hoteluri, dar privelistea face toti banii.

In statiunile de munte, proprietarii spatiilor de cazare situate la inaltime au de castigat. Cererile turistilor pentru asemenea locuri au crescut cu 15% in ultima perioada. Intr-un hotel-boutique situat pe un deal, fiecare camera este amenajata diferit, iar privelistea dezvaluie orasul sau padurea.

Este un design industrial cu cateva elemente din cel scandinav. Majoritatea pieselor de mobilier au fost gandite si create de catre proprietari si arhitecti. S-a pus accent pe fier si pe lemn vechi de peste 100 de ani.

Camerele se inchiriaza incepand cu 90 de euro si sunt rezervate din timp.

O alta varianta pentru amatorii de privelisti fascinante o reprezinta apartamentele de inchiriat in regim hotelier, de pe Dealul Melcilor, la poalele Tampei, langa Brasov.

Apartamentele sunt pentru patru persoane si ofera, pe langa o priveliste spectaculoasa, bucatarie complet utilata si parcare gratuita. In apartamentul situat la ultimul etaj se intra direct din lift.

Pentru un apartament cu o astfel de priveliste, platiti 100 de euro, in week-end. Indiferent de perioada zilei, peisajul este superb. In timpul saptamanii preturile sunt mai mici, de la 55 la 85 de euro.

Florin Babos, manager apartamente: “Majoritatea clientilor intreaba de privelsite si de balcon. Am apelat la un designer de interior, iar la balcoane ne-am gandit sa punem sticla, pentru a oferi clientilor o priveliste cat mai deosebita, chiar si din interior.”

O vila cocheta, situata in varf de deal, ofera o vedere catre centrul vechi al Brasovului.

Denisa Zaiceanu, manager vila: “Aceasta locatie este acoperita in totalitate de sticla, este o lumina naturala foarte palcuta. Clientii pot veni aici pentru mic dejun, unii pot veni sa citeasca, sa fie serviti cu un pahar de vin.”

O noapte de cazare incepe de la 85 de euro, pentru doua persoane.

Rares Petre, reprezentant agentie de turism: “Am observat ca e o crestere de 10 - 15 la suta de alegere a unor locuri cu priveliste frumoasa.”

Preturile sunt cu 10-20 la suta mai mari decat in cazul hotelurilor obisnuite.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO