Locul unde turiştii pot înota cu delfinii, printre corăbii scufundate acum mii de ani

Ultima actualizare: 20-06-2020 19:55

Un pont pentru cei care se pregătesc să meargă la mare. Nu disperați dacă unele zile vor fi mohorâte pentru că acum aveți ocazia să faceți scufundări în fata Cazinoului din Constanța, fără să plătiți nimic.

Un scafandru din Constanţa a avut, chiar zilele acestea, norocul să înoate cu delfinii, în Marea Neagră

Marea Neagră ascunde câteva atracții subacvatice de la Năvodari și până în Bulgaria, la Kaliakra. Este vorba despre submarine, nave de război, dar și de corăbii antice.

La cursurile gratuite din fața Cazinoului din Constanța pot să participe doar 200 de persoane. Cine aceptă provocarea, o să descopere sub apă o parte din orașul antic Tomis.

Istoric: "Tomisul a fost înființat încă de acum 2.500 de ani de către greci. De aceea, putem vorbi despre o bogăție în ceea ce privește ceramică, vase, amfore. Veți vedea acolo, la fața locului. Bucurați-vă de ceea ce este!" 

Lecția durează 30 de minute iar cu puțin noroc, puteți să înotați alături de căluții de mare.

Bărbat: "Foarte, foarte frumos! Vizibilitate foarte mare, apa este chiar ok. Mă așteptam să fie mai rece, dar nu! Am văzut niste căluți de mare, crabi care automat se apărau cu cleștii lor."

Sebi Pătrunjei, manager proiect: "Reprezintă o premieră națională. Este pentru prima dată când se pun în valoare vestigiile scufundate ale portului antic Tomis, prin tururi ghidate la obiectiv."

De la Năvodari și până în Bulgaria, amatorii de scuba-diving vor da peste epave din cel de-Al doilea război mondial: avioane, submarine și nave.

În toate stațiunile de pe litoral, există baze nautice cu instructori. O oră de scufundare, cu tot cu echipament și instructor, costă 200 de lei. În cazul în care doriți și brevet, cursul ajunge la aproximativ 1.000 de lei și durează 14 zile.

Cosmin Branzeanu, intructor de scufundare: "Nu este mai scump decât alte sporturi. Marea Neagră este propice să învețe. Cine învață să se scufunde în Marea Neagră reușește să se scufunde oriunde în lume!"

În Bulgaria, cel mai atractiv obiectiv subacvatic este avionul fostului dictator comunist, Todor Jivkov. În 2011, aparatul a fost scufundat la peste 20 de metri adâncime în Marea Neagră, pentru a fi transformat într-un recif artificial și refugiu pentru mai multe specii marine. Se află la 3-5 kilometri distanță de stațiunea bulgară Sfinții Constantin și Elena sau în apropiere de portul Varna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO