Locul din Romania in care turistii straini platesc bani grei pentru a sta in ger. O noapte de cazare ajunge si la 660 de lei

19-01-2016 13:31


Balea Lac, Hotelul de Gheata

Turistii britanici sunt cei mai fideli clienti in ultimii ani ai turismului extrem din Romania.

 

Cazare in frig, odihna pe un pat de gheata, temperaturi de peste minus 20 de grade - totul este posibil in Muntii Fagarasului, la peste 2.000 de metri altitudine, la Hotelul de Gheata si iglu-urile de la Balea Lac.

"Toata saptamana aceasta avem persoane cazate. Azi erau minus 20 de grade la Balea. A urcat ieri un grup de 31 de englezi la Balea Lac, avem turisti cazati si in Hotelul de Gheata si in iglu-uri", a precizat marti, pentru Agerpres, Lidia Badila, purtatorul de cuvant al hotelului de la Balea Lac.

Adrian Suciu, seful Serviciului Regional de Prognoza a Vremii Sibiu, a precizat ca "atat azi-noapte, cat si in zilele urmatoare, la Balea Lac, temperatura va fi in jurul a minus 20 de grade, posibil sa coboare si mai mult".

Hotelul de Gheata de la Balea Lac si-a deschis portile

Ineditul unei experiente de neuitat ii determina pe turistii straini, mai ales pe cei englezi, sa vina in Romania pentru a se caza intr-o camera de gheata si pentru a trai pe propria piele gerul din Muntii Fagaras.

"Toata lumea cauta ceva exceptional, iesit din comun. Cazarile atipice atrag cu siguranta. Balea Ice Hotel se integreaza in peisajul local. Se folosesc de mediul inconjurator, construiesc cu apa din lacul glaciar, ai un hotel care e atipic, e firesc sa atraga. E o experienta pe care nu o poti avea intr-o alta structura de cazare. Majoritatea lanturilor hoteliere sunt foarte standardizate. Acum tendinta este tocmai de personalizare. Cu cat te diferentiezi mai mult, iesi in fata", a declarat Simina Manea, director executiv al Asociatiei Judetene de Turism Sibiu.

Amplasate in imediata apropiere a Hotelului de Gheata (Hotel of Ice) din judetul Sibiu, cele patru igluuri ofera o experienta unica. Un iglu este practic o camera cu o singura intrare, care e inchisa cu un fel de usa de lemn. in interior se afla un pat matrimonial, de gheata, peste care se aseaza scandura, o saltea, piei de animale si doi saci de dormit. Exista noptiere de gheata, cu lampi. Pentru a folosi baia, turistii trebuie sa iasa din iglu si sa mearga cativa metri prin zapada, pana la baile amenajate la Telecabina sau la Cabana Balea Lac.

O noapte de cazare la Hotel of Ice costa 440 de lei, iar in iglu costa 660 de lei.

Pentru a ajunge la Balea Lac, turistii trebuie sa urce cu telecabina, iar costul unui drum dus-intors este de 60 de lei de persoana.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO