Locul din Romania in care oamenii s-au batut cu bulgari de zapada in ziua de Rusalii. "E ceva de vis aici!"

Dată publicare: 20-06-2016 19:10
Dată actualizare: 23-06-2016 01:01


Suspendata, parca, intre nori, soseaua Transalpina merita vizitata. Candva doar un drum pastoral, este tot mai apreciata pentru racoare si peisajele spectaculoase.

Transalpina sau "Drumul Regelui" este cea mai mai inalta sosea din Romania si una dintre cele mai spectaculoase din tara. Departe de vipia orasului si de asfaltul incins, cativa turisti veniti in vacanta de Rusalii se bat cu bulgari.

Pe marginea soselei ce strabate norii, oamenii se minuneaza. In pasul Urdele, la 2.145 de metri altitudine, privitorul are in fata varful muntelui Mohoru.

"Peisajul mirific, ceva de vis, e prima data cand facem Transalpina si chiar doream sa o vedem. Minunata este" - spune o turista.

Dinspre Ranca spre Obarsia Lotrului, la jumatatea traseului, o familie de ciobani si-a transformat stana de pe Transalpina - altadata un drum al transhumantei - in popas pentru turisti.

Aici, oricine gaseste o mamaliga aburinda, tocana de oaie cu mult usturoi si ierburi, branza si lapte proaspat si... niste pui de ciobanesti. Unii au incercat si straiele grele ale pastorilor.

Vara numarul turistilor creste considerabil. Gheorghe Babu, cioban: "Daca sunt turisti, facem 30 de ceaune pe putin, nu avem incotro."

De Rusalii, pe Transalpina au urcat mii de turisti.


VIDEO PROTVPLUS.RO