"Litoralul pentru toti", transformat in "Litoralul pentru cativa". Plaja nu mai atrage clienti

Ultima actualizare: 10-09-2012 13:00

Toamna se numara turistii si se ofteaza in tabara celor cu afaceri la malul marii. Romanii nu s-au lasat convinsi de programul "Litoralul pentru toti".

Sunt in jur de 50.000 de oameni, care asista cum terasele si magazinele au inceput deja sa traga obloanele. Hotelierii, in schimb, stau cu usile larg deschise pana la sfarsitul lunii.

Oficial, sezonul estival se incheie pe 30 septembrie. Cum, insa, turisti nu prea mai vin pe litoral sunt hotelieri care fie au inchis deja, fie mai au doar cateva camere pregatite pentru doritori.

O fac doar de ochii autoritatilor pentru ca legea turismului prevede amenzi care ajung si la 50.000 de lei pentru cei care inchid mai devreme de 30 septembrie. Situatia este ceva mai roz in Mamaia, unde sunt in jur de 25.000 de turisti, cei mai multi veniti prin Programul Litoralul pentru Toti. La polul opus,se afla Neptun si Eforie, care impreuna abia aduna 5.000 de oaspeti.

Comerciantii au sperat ca vremea frumoasa va mai aduce turisti la malul marii, cel putin pana la 15 septembrie. Au modificat si preturile, care fie ca vorbim de servicii, fie ca ne referim la cazare, au scazut cu cel putin 30%.

De cealalta parte, comerciantii spun ca ar iesi in pierdere daca si-ar tine afacerile deschise in acesta perioada. Iar la mijloc sunt hotelierii. Desi acum cazarea este mai ieftina, nu au ce sa le ofere turistilor care se vor plictisi de atata plimbari pe malul marii. Acum, o camera la un hotel de 2 stele este in jur de 80 de lei, la trei stele 150 de leiM iar la patru stele 200-300 sute de lei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO