Lecții de înot gratuite pentru copii, în Mamaia Nord. Părinții sunt încântați

Ultima actualizare: 24-08-2020 07:56

Zi inedită pe litoral pentru familiile cu copii din Mamaia Nord, care au primit lecţii gratuite de la instructorii de înot, pentru a reduce riscul de înec încă de la cele mai mici vârste. 

Din păcate însă, de la începutul sezonului estival, 18 persoane şi-au pierdut viaţa în valuri, iar alte 37 au fost salvate la limită.

Cu cât îi învăţăm mai devreme pe cei mici să înoate, cu atât este mai bine pentru ei - spun instructorii. Siguranţa copiilor în apă este esenţială pentru evitarea înecului. Duminică, în Mamaia, părinţii au fost ajutaţi în acest sens de profesionişti.

Părinte: "În principiu noi părinţii avem un instinct să arătăm câteva chestii, dar întotdeauna cineva care este trăinuit şi ştie să explice mai bine, categoric ajută aceste lucruri. Vreau să stau liniştit, să ştiu că ştie să înoate."

Vlad Andrei Agafitei, instructor înot: ''În mod normal, de la 4 luni până la 3 ani se lucrează foarte mult segmentat, pe mişcări de picioare, mişcări de mâini sau mişcări de braţe, respiraţie."

În această zonă sunt în special familii cu copii care încearcă să ţină cont de distanţarea fizică. Faptul că aici s-au extins plajele, îi ajută pe oameni în demersul lor.

În plus, plajele din Mamaia Nord şi Năvodari au o intrare lină în apă, iar marea nu depăşeşte nivelul genunchilor chiar şi pe o distanţă de 15 metri în larg.

Femeie: "Aici eu sunt în siguranţă şi în apă, dacă ies, mă uit să fie cât mai liber. Sunt zone aglomerate după cum se vede. "

De luni, hotelierii anunţă reduceri de 30 de procente pe întreg litoralul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO