Preţurile uriaşe la care ajung deja sejururile de Revelion. Hotelier: "În Austria sau Germania nu găsiţi aşa ceva"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 21 Octombrie 2018 18:10
Categorie: Stiri Turism

Mai sunt două luni și jumătate până la Revelion și hotelurile din Poiană Braşov, Păltiniş, Băile Felix sau Maramureș sunt deja rezervate.

Un sejur de Anul Nou, pentru două persoane, poate ajunge și la 2.000 de euro, cu mese și petreceri incluse. Iar cei care mai au tichete de vacanță pot achita cu ele cazarea.

Poiana Braşov rămâne cea mai scumpă destinaţie din ţară pentru Revelion, dar şi cea mai căutată. Rezervările au început încă din primăvară, iar unele hoteluri sunt deja ocupate.

La un complex de patru stele, de pildă, un cuplu plăteşte 6.000 de lei pentru un pachet care include patru nopţi de cazare, trei mese pe zi, cină festivă şi spectacole cu muzică live. Clienţii sunt oaspeţi vechi, familiarizaţi cu locurile, dar şi cu aglomeraţia de pe DN1, care vor să se distreze până în zori.

Gabriel Roșca, administrator hotel: "Chiar dacă ar fi o diferenţă la preţ, în Austria sau Germania nu găsim sărbători ca în România. Acolo la ora 10:00 te-ai dus în cameră, s-a închis absolut tot, la noi ai şampanie până dimineaţă, până la 5-6 dimineaţa."

În Predeal, cuplurile plătesc, în medie 850 de euro, la patru stele.

Andreea, recepţioner: "Noi pentru noaptea de Revelion avem un pool party. Pe ei îi încântă foarte mult şi faptul că au open bar, deci consumă cât alcool doresc, se pot distra cât de mult vor".

Multe familii preferă pensiunile care au locuri de joacă şi diferite activităţi pentru copii.

Viorica Ludu, recepţioner: "Dacă avem biliard, tenis de masă, da, şi pentru copii să mai aibă unde să meargă să se joace, da."

Reporter: "Sunt mulţumiţi?"

Viorica Ludu, recepţioner: "Da!""

Turiști: "Ne simţim mult mai bine decât în altă parte. La noi petrecerea e petrecere, la noi românul bea, mănâncă, se simte bine, țipă, urlă, e acasă la el."

Turiști: "În funcţie de buget şi de copii, că noi avem şi copii. Dacă are şi loc de joacă e foarte bine, pârtie de săniuş."

În Sibiu şi împrejurimi, un sejur de trei nopţi porneşte de la 800 de euro. La unele hoteluri şi pensiuni, clienţii îşi pot plăti cazarea cu tichetele de vacanţă primite de la serviciu, în valoare de 1.450 de lei de persoană.

Proprietară pensiune: "Noi încercăm să găsim altceva deosebit să putem încânta oaspeţii. Avem acest patefon care e de peste 100 de ani şi funcționează după cum auziţi. Avem discurile potrivite şi creem acestă atmosferă vintage care place din ce în ce mai mult.

De sărbători, hotelierii ridică preţurile. Dar există şi cerere pentru că mulţi români nu se mai uită atunci la bani, spun sociologii.

Florin Nechita, lector la Facultatea de Sociologie Braşov: "Prin produsele şi serviciile pe care le consumăm, dorim să proiectăm o anumită imagine despre noi. Nu neapărat este imaginea reală, ci este imaginea pe care ceilalţi să o perceapă despre noi."

Sociologii numesc acest comportament consum ostentativ.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ce vor pune românii pe masa de Crăciun, în loc de porc. Un kilogram costă şi 80 de lei
Canadienii au sărbătorit pe străzi prima zi după legalizarea marijuanei. FOTO
Guvernul ajută turismul românesc. TVA-ul scade la 5% de la 1 noiembrie
VIDEO PROTVPLUS.RO