Inspecţii zilnice în staţiunile de la munte. Turiştii, păziţi de poliţia pe schiuri

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 12 Decembrie 2017 16:49
Categorie: Travel

Vacanţă de iarnă se apropie, iar autorităţile vor să se asigure că toţi cei care îşi petrec sărbătorile la munte vor fi în siguranţă.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au anunţat că o să fie prezenţi zilnic în staţiuni, iar serviciile de urgenţă vor fi îmbunătăţite. Ca să se asigure că totul va merge bine ministrul turismului şi reprezentanţii ANPC s-au întâlnit în ultimele zile cu hotelierii de pe Valea Prahovei şi din Poiană Braşov.
În staţiunile de pe valea Prahovei şi din zona Brasovului vor fi înfiinţate comandamente speciale de iarnă, iar inspectorii de la protecţia consumatorului sau de la ministerul turismului vor forma echipe mixte şi vor verifica zi de zi calităţii serviciilor în hoteluri, restaurante sau pe pârtiile de schi. Turiştii sunt sfătuiţi să selecteze cu grijă pe ce îşi cheltuiesc banii.

Sorin Susanu, director OJPC Braşov: "Le recomand să acceseze doar serviciile turistice ale unităţilor autorizate şi care funcţionează în mod legal, să nu plătească nici o sumă de bani fără să existe un document ."

În premieră în acest an, Consiliul Local Braşov va adopta o hotatare care instituie o serie de reguli de conduită pentru schiori, cu intenţia de a preveni accidentele. Comportamentul turiştilor va fi supravegheat de poliţişti pe schiuri şi de jandarmeria montană, care pot da amenzi de până la 2500 de lei. În sezonul trecut, salvamontiştii au avut aproape 650 de intervenţii pe pârtie. Iar în Poiana Braşov va fi înfiinţată o microstaţie de ambulanţă.

Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov: "Decalogul schiorilor îmi doresc să fie pus în practică, să fie citit şi luat la cunostiinta de toţi cei care vin să schieze în poiana braşov "

Şi hotelierii au profitat de prezenţa ministrului pentru a-i prezenta problemele cu care se confruntă, de pildă lipsa personalului calificat.

Nora Dudita, directorul Asociaţiei de Turism din Poiană Braşov: "Le plăteşti burse, le plăteşti transport şi mesele, tot ce este necesar pentru ca să finalizeze şcolarizarea iar ei pleacă la momentul angajării sau se angajează o săptămână două trei după care nu mai dai de ei"

Hotelierii i s-au plâns ministrului turismului şi de eternă aglomeraţie de pe DN1, dar şi de problemele din transportul public între staţiuni.

Ministrul Turismului le promite vouchere de vacanţă tuturor românilor
Ministrul Turismului le promite vouchere de vacanţă tuturor românilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
targ craciun
Când încep târgurile de Crăciun și care sunt cele mai frumoase din Europa
Cât costă o cameră pe Litoral în această perioadă. Motivul pentru care vin tot mai mulţi turişti
Vremea bună a atras turiștii la munte. Caprele negre și-au făcut apariția în Piatra Craiului
Un primar a modernizat 37 km de drum în Apuseni. Câţi turişti vin acum în satul său
Castelul din România care a atras atenția producătorilor de la Hollywood. Turismul în zonă înflorește
Țara care scoate vizele pentru turiștii din România și alte 20 de țări, în decembrie și ianuarie
vremea la munte
Turiştii au profitat de vremea frumoasă ca să umple muntele de gunoi şi miros de mici
Capre negre, în Piatra Craiului. Sfatul specialiştilor pentru cei care vor să le fotografieze
Porsche, Ferrari și Lamborghini se promovează folosind peisaje de la noi din țară
6 destinații din Europa în care se mănâncă foarte bine
Hotelul din insulele Maldive în care o noapte de cazare costă 50.000 de dolari
Ţara unde s-a deschis muzeul statuilor de ciocolată. "Copiii încearcă să le lingă"