Inspecţii zilnice în staţiunile de la munte. Turiştii, păziţi de poliţia pe schiuri

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 12 Decembrie 2017 16:49
Categorie: Travel

Vacanţă de iarnă se apropie, iar autorităţile vor să se asigure că toţi cei care îşi petrec sărbătorile la munte vor fi în siguranţă.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au anunţat că o să fie prezenţi zilnic în staţiuni, iar serviciile de urgenţă vor fi îmbunătăţite. Ca să se asigure că totul va merge bine ministrul turismului şi reprezentanţii ANPC s-au întâlnit în ultimele zile cu hotelierii de pe Valea Prahovei şi din Poiană Braşov.
În staţiunile de pe valea Prahovei şi din zona Brasovului vor fi înfiinţate comandamente speciale de iarnă, iar inspectorii de la protecţia consumatorului sau de la ministerul turismului vor forma echipe mixte şi vor verifica zi de zi calităţii serviciilor în hoteluri, restaurante sau pe pârtiile de schi. Turiştii sunt sfătuiţi să selecteze cu grijă pe ce îşi cheltuiesc banii.

Sorin Susanu, director OJPC Braşov: "Le recomand să acceseze doar serviciile turistice ale unităţilor autorizate şi care funcţionează în mod legal, să nu plătească nici o sumă de bani fără să existe un document ."

În premieră în acest an, Consiliul Local Braşov va adopta o hotatare care instituie o serie de reguli de conduită pentru schiori, cu intenţia de a preveni accidentele. Comportamentul turiştilor va fi supravegheat de poliţişti pe schiuri şi de jandarmeria montană, care pot da amenzi de până la 2500 de lei. În sezonul trecut, salvamontiştii au avut aproape 650 de intervenţii pe pârtie. Iar în Poiana Braşov va fi înfiinţată o microstaţie de ambulanţă.

Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov: "Decalogul schiorilor îmi doresc să fie pus în practică, să fie citit şi luat la cunostiinta de toţi cei care vin să schieze în poiana braşov "

Şi hotelierii au profitat de prezenţa ministrului pentru a-i prezenta problemele cu care se confruntă, de pildă lipsa personalului calificat.

Nora Dudita, directorul Asociaţiei de Turism din Poiană Braşov: "Le plăteşti burse, le plăteşti transport şi mesele, tot ce este necesar pentru ca să finalizeze şcolarizarea iar ei pleacă la momentul angajării sau se angajează o săptămână două trei după care nu mai dai de ei"

Hotelierii i s-au plâns ministrului turismului şi de eternă aglomeraţie de pe DN1, dar şi de problemele din transportul public între staţiuni.

Ministrul Turismului le promite vouchere de vacanţă tuturor românilor
Ministrul Turismului le promite vouchere de vacanţă tuturor românilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
infrumusetare
Turism ”de înfrumusețare”. Centrele SPA sunt rezervate cu câteva luni înainte
Cum trebuie alese schiurile pentru evitarea accidentărilor. Sfaturile specialiștilor
Orașul din Italia cu case la 1 euro, luat cu asalt. Ce a urmat după anunțul autorităților
Reacția a doi turiști din Insulele Feroe ajunși la polul frigului din România
Sibiul, Regiune Gastronomică Europeană în 2019. Evenimentele pregătite
Orașul din Italia în care primăria vinde case cu 1 euro. Singura condiție de îndeplinit
Maldive
Cum arată cel mai nou și luxos resort din Maldive. FOTO
Reduceri mari la munte. Prețurile la cazare și la închirierea echipamentelor
Amenzi uriașe pentru 13 agenții de turism. Descoperirea făcută de autorități
Pârtia Cocoş din Bistriţa, închisă după numai 5 zile. Primăria s-a îndatorat pe 20 de ani
Revelion pe stil vechi, la Timişoara. De ce sparg sârbii paharele
”N-am auzit o mașină”. Sat ca în povești, unde puteți închiria toată pensiunea cu 800 lei