În stațiunile din Valea Prahovei și Poiana Brașov s-ar putea schia până în mai

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Ninsorile neașteptate din această primăvară au prelungit sezonul la munte. Cu puţin noroc, distracția pe pârtie va ține până la 1 mai.

În stațiunile de pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov zăpada depășește un metru. Experiența ultimilor ani ne arată că iarna începe și se termină cu cel puțin o lună mai târziu decât eram obișnuiți, așa că ar trebui să ne mutăm și concediile din ianuarie în martie.

Deşi după calendar sezonul ar trebui să se sfârşească, sunt mulţi cei care abia acum încep lecţiile de schi. Şi vor avea timp să se perfecţioneze pentru că iarna va mai zăbovi o vreme la munte.

Administratorii pârtiilor spun că în ultimii 7 ani iarna a început şi s-a terminat cu o lună mai târziu, cu ninsori abundente. Schimbările climatice ar trebui să schimbe şi obiceiurile noastre de vacanţă.

Emil Fărcășan, instructor de schi: "Cred că e cazul ca orice om să îşi regândească plaficarea concediului. Iarna s-a decalat, s-a împins spre primăvară şi martie, şi aprilie sunt luni în care se poate schia în condiţii foarte bune".

Din fericire, romanii au învăţat să fie mai atenţi pe pârtie.

Cătălin Petrescu, purtătorul de cuvânt al Salvamont Brașov: "Sezonul acesta înregistrăm un număr mai mic de evenimente faţă de sezonul trecut. Mai mic cu aproximativ 50 de evenimente".

Chiar dacă meteorologii anunţă încălzirea vremii şi la munte, pe pârtiile de altitudine se va putea schia chiar şi de Paşte. În Poiana Braşov şi Sinaia, unde s-a investit mult în zăpadă artificială, este posibil ca şi 1 mai să ne prindă tot pe schiuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO