Grecia a instituit stare de urgenta in insula Thasos din cauza incendiilor de vegetatie. Avertismentul dat de MAE


Ultimul update: Miercuri 14 Septembrie 2016 07:12
Data publicarii: Duminica 11 Septembrie 2016 21:44
Categorie: Stiri Turism

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care calatoresc in Grecia ca, din cauza incendiilor de vegetatie produse in insula Thasos, autoritatile au instituit stare de urgenta, fiind evacuate cateva localitati.

Localitatile evacuate sunt: Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas - si manastiri - Arhanghelul Mihail si Sfantul Pantelimon, toate aflate in zona sudica a insulei.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis duminica Agerpres, se are in vedere evacuarea localitatii Theologos, vechea capitala a insulei.

Focul a izbucnit sambata, 10 septembrie, in zona a patru localitati diferite (Rachoni, Limenaria, Prinos, Aliki), ca urmare a unor trasnete, si apoi s-a extins in zonele sudice ale insulei, din cauza vantului care sufla intens, in directia nord-sud.

Autoritatile locale au anuntat ca circulatia rutiera pe ruta de centura a insulei Thasos se desfasoara in conditii normale. De asemenea, nu sunt dificultati in ceea ce priveste transportul cu ferry-boat-ul intre Limenas-Thasos (nordul insulei) si portul Keramoti, aflat pe partea continentala a Greciei.

"Nu exista pericol imediat, insa situatia se poate schimba de la un moment la altul, focul nefiind inca sub control, din cauza vantului puternic", mai precizeaza MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginior de Internet www.meteoalarm.eu, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO